Veliki košarkaški projekt

"Basket 4 Kids" od kraja siječnja u Mostaru

Utakmice finala "Basket 4 Kids" turnira koje će se igrati u svibnju ove godine prenosit će se direktno na Sport Klub televiziji i predstavljat će pravu uvertiru u košarkaški događaj godine - beogradski Final Four.
Sport / Košarka | 16. 01. 2018. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncem ovog mjeseca, Mostar će biti domaćinom jednog od izlučnih turnira velikog košarkaškog projekta u organizaciji Sport Kluba, pod nazivom "Basket 4 Kids".

Projekt je to koji s realizacijom kreće od kraja siječnja a trajat će sve do svibnja, točnije do datuma održavanja Final Foura Eurolige koji će ove godine ugostiti Beograd.

Sam projekt ima ambiciju postati najvećim ovakve vrste u Europi, a njime su obuhvaćene sve zemlje s prostora bivše Jugoslavije, točnije, djeca do 13.godina starosti. Ciljevi projekta su zbližavanje i druženje sudionika, te da se vidi koliko se i kako uspješno radi s mlađim dobnim kategorijama u zemljama sudionicama, te njihov napredak iz turnira u turnir.

Prijenosi svih utakmica regionalnih turnira moći će se pratiti preko posebnih siteova te Youtoube kanala.

Utakmice finala "Basket 4 Kids" turnira koje će se igrati u svibnju ove godine prenosit će se direktno na Sport Klub televiziji i predstavljat će pravu uvertiru u košarkaški događaj godine - beogradski Final Four.

Države sudionice turnira su: Srbija (32 ekipe), Hrvatska ( 20 ekipa), Bosna i Hercegovina (20-22 ekipe), Slovenija (16 ekipa), Crna Gora (14 ekipa) te Makedonija ( 1 ekipa). U svakoj državi će se organizirati kvalifikacijski turniri čiji pobjednici sudjeluju u Final Four turniru svake zemlje zasebno.

Pobjednici Final Four turnira svake zemlje se kvalificiraju za "Final Basekt 4 Kids" na kome će pored njih sudjelovati i mlade kategorije klubova koji su se kvalificirali na završni turnir Eurolige.

Gradovi domaćini kvalifikacijskih turnira i mjesta odigravanja finala po zemljama regije:
Srbija - Niš, Čačak, Nova Varoš, Bečej i finale u Kragujevcu.
Hrvatska - Split, Osijek, Rijeka i Zagreb i finale u Zagrebu.
Slovenija - Maribor, Sežana, Ljubljana i finale u Novom Mestu.
Crna Gora - Kolašin, Podgorica, Bar te finale u Podgorici ili Nikšiću.
BiH - Sarajevo, Mostar, Banja luka i finale u Sarajevu.

Konkretno u Mostaru, utakmice ovog turnira igrat će se u Arena Sport Centru, a koordinator za središte Hercegovine je izbornik juniorske košarkaške reprezentacije Boris Džidić.

Kopirati
Drag cursor here to close