Nevjerojatan osjećaj

Prinčev početak i kraj s Zrinjskim

"Nevjerojatan je osjećaj osvojiti trofej u klubu u kojem si počeo karijeru i u koji si došao na kraju karijere. Neopisiv je osjećaj doći prvi put u veliko finale sa Zrinjskim i odmah osvojiti titulu", kazao je Princ.
Sport / Košarka | 25. 05. 2018. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čak 15 trofeja ima Vedran Princ u karijeri, ali ovaj posljednji, kako i sam kaže, najdraži mu je od svih.

Iako u srijedu u Laktašima nije izgledao tako. Izgledao je kao čovjek kojemu se miješao osjećaju, kao netko tko je sretan zbog trijumfa, ali opet nesretan jer nije mogao pomoći suigračima na terenu. No, Princ nas je demantirao.

"Ne miješaju mi se osjećaji, jedini koji vlada je sreća! Presretan sam, ali i iscrpljen. Osjećam se kao da sam igrao 40 minuta, a ne kao da sam strepio na klupi", kaže Princ koji je ubilježio jedan nastup u finalu, ali samo na minutu, jer više nije mogao.

Međutim, njegovo prisustvo na klupi bilo je poticaj njegovim suigračima.

"Ali sve se isplatilo. Nevjerojatan je osjećaj osvojiti trofej u klubu u kojem si počeo karijeru i u koji si došao na kraju karijere. Neopisiv je osjećaj doći prvi put u veliko finale sa Zrinjskim i odmah osvojiti titulu. Ponosan sam na sve suigrače, na sve ljude u klubu, jer pobijediti Igokeu u njenoj dvorani, nakon toliko godina njene dominacije, nije mala stvar.

Vedran Princ ozlijedio se pred kraj 2. ABA lige, u najgorem trenutku po Zrinjski, baš pred početak završnice prvenstva. No, momčad Hrvoja Vlašića nadoknadila je i njega, ali isto tako Marka Šutala, Alija Demića i na kraju Murryja.

"Ostali smo bez tri igrača iz prve petorke i nitko ne zna kako je treneru slagati ekipu u takvim okolnostima, kada stalno mora iznova uigravati ekipu. Svi ti novi igrači koji su dolazili, svima je bilo potrebno period adaptacije, no unatoč svemu tome držali smo kontinuitet. Bili smo prvi u ligi, prvi u Ligi za prvaka i na kraju prvaci.

Zbog nastupa u 2. ABA ligi Mostarci su, brojeći i pripremne susrete, odigrali skoro 80 utakmica, kao da su u NBA ligi, ali Princ smatra da je iskustvo 2. ABA lige pomoglo.

"Borili smo se za Final Four do kraja i upravo to što smo igrali puno jakih utakmica na kraju je bilo važno. Nije lako odigrati toliko utakmica, pogotovo u uvjetima u kakvim smo mi, ali smo bili najjači kada je trebalo", kazao je Mostarac za Sportske novosti.

Ostali bez tri igrača iz prve petorke i nitko ne zna kako je treneru slagati ekipu, stalno inova uigravati period dominacije, ali pokazali smo karakter, bili prvi u ligi i na kraju najbolji ukupjo. Bortili se u aba ligi za final four jer imali smo puno jakih mečeva i to pomoglo.

Kopirati
Drag cursor here to close