Pregled tjedna

Tko treba misliti glavom u BiH

Kolumna / Pregled tjedna | 11. 09. 2017. u 09:01 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4.9. – Ponedjeljak

SDA HNŽ-a prozvao je HDZ BiH da su jedini krivci za nekontitutivnost Srba u toj županiji. Naveli su kako će SDA se ''na svakom pedlju BiH boriti za jednakopravnost svih naroda, kako Srba u HNŽ, tako i Hrvata i Bošnjaka u RS, kao i ostalih naroda bez izuzetka''.

Istina je da narodima u BiH nije dobro i da im je gore ovisno na kojem pedlju zemlje žive. Istina je i to da onaj tko je na vlasti voli imati nekog ispod sebe. No, činjenica je i da je SDA zaboravila kako je predsjednik te stranke, optuženom HDZ-u, poručio kako, po pitanju jednakopravnosti, neće dobiti ništa.

5.9. – Utorak

Samo u BiH mogu se oduševljeni ''lideri'', ušminkani i nasmiješeni, naslikavati i hvaliti otvaranjem kuhinje za sirotinju tvrdeći kako je riječ o velikom uspjehu i znajući da su upravo oni najviše zaslužni za to.

Ne za kuhinju, nego za sirotinju.

6.9. – Srijeda

Zamjenici predsjedavajućeg Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović i Safet Softić uputili su pismo Europskom parlamentu u kojem traže stopiranje gradnje Pelješkog mosta, dok se ne riješi spor između Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Navode kako bi gradnja mosta mogla imati veoma štetne posljedice. U isto vrijeme hrvatski premijer boravi u BiH i tvrdi da je spreman na razgovore i odgovore. No, Džaferović i Softić preskočili su priču. Bitno da se piše.

7.9. – Četvrtak

Europa je dobila još jedno pismo iz BiH zbog Pelješkog mosta. Ovog puta su predsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak napisali kako njihovi zamjenici ''nisu ovlašteni iznositi mišljenja''. Europa, osim što čeka odgovore na upitnik, sad mora čekati da se dogovorimo tko treba misliti glavom u BiH.

8.9. – Petak

Predsjednik Češke Miloš Zeman ne odustaje. Ponovio je kako islamski terorizam stvora svoju europsku bazu u Bosni i Hercegovini, jer se već danas u njoj vijore crne zastave Islamske države. Slijede osude iako je crnih zastava u BiH bilo. Samo se zaboravlja da netko tamo nečim maše. Zaboravlja se i nedovršena priča o paradžematima. Mi pamtimo samo što nam paše. Ali i to dopola.

9.9. – Subota

Zaoštrilo se na istupljenoj ljevici. Željko Komšić poručio je neizravno Emiru Suljagiću da je za bolnice. Suljgaić je rekao kako su mu Komšićeve uvrede komplimenti. Neki postoje samo kad se vrijeđaju.

10.9. – Nedjelja

Nakon što je Dnwevni avaz objavio kako je Turska digla ruke od pravljenja ceste od Sarajeva do Beograda, iz Izetbegovićevog ureda stiglo je priopćenje kako su na marginama prvog summita Organizacije islamske suradnje o znanosti i tehnologiji Izetbegović i Erdogan ''veoma konkretno'' razgovarali o izgradnji autoputa Sarajevo-Beograd.

Turska bi gradila. Mi se samo moramo dogovoriti kuda. A dogovor je nama najteži.

Kopirati
Drag cursor here to close