Pregled tjedna

Zna se što gutaju narodi

Bakir Izetbegović priznao je da su se veliki pregovarači zavadili oko pozicija. Nismo ni mislili da ih je posvađala kakva ideja napretka.
Kolumna / Pregled tjedna | 29. 04. 2019. u 10:18 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

22.4. – Ponedjeljak

Federacija će na rezervni sastav odgovoriti rezervnim sastavom. Svi mozgovi su napeti oko analiza što se to i zašto događa oko rezerviranja bez rezerve.

Brojke o bježanju od rezerviranja i mozganja kažu da smo na trećem mjestu po bježanju u Njemačku. Brojke o brojkama u potrošačkoj košarici kažu kako su nam cijene kao u Njemačkoj. Ne trebamo onda ni bježati.

Poslijeuskrno druženje kod kardinala Puljića prošlo je bez dužnosnika HDZ-a BiH i SNSD-a. Nečija jaja ostala su netaknuta.

23.4. – Utorak

Još jedno okrutno ubojstvo potreslo je BiH. Sve više živimo filmski.

A u nekom svom filmu su i zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koji će sačekati da prođu prvomajski praznici kako bi raspravljali o gorućim temama. Bitno je da gori samo ispod roštilja.

Bakir Izetbegović priznao je da su se veliki pregovarači zavadili oko pozicija. Nismo ni mislili da ih je posvađala kakva ideja napretka.

24.4. – Srijeda

Komšić je poručio Dodiku da proguta žabu pa su Dodikovi glasnogovornici njemu rekli da proguta šahovnicu. Knedlu ne guta nitko. Zna se što gutaju narodi.

Izetbegović još uvijek ganja Fahrudina Radončića da sjedne u vlast i računa koliko će ljudi staviti u rezervni sastav. Oni koji govore u ime Hrvata, kažu kako ovog puta to nije njihov rat.

U svoj toj galami nikoga ne zanima što službeno kreće proces zbog krađe i namještanja na proteklim izborima. Galamdžije, valjda, zato i galame.

25.4. – Četvrtak

Vlada Federacije BiH shvatila je kako odluke koje donose utječu na budućnost onih koji ih trpe pa je savjetovala svojim ministrima da malo razmisle o tome.

Potez je to koji je došao u vrijeme kada se oni što su carevali resorima polako pakuju kofere i spremaju na nove dužnosti za koje će se pobrinuti stranka u znak zahvalnosti za podređivanje resora stranačkim interesima.

26.4. – Petak

Državni parlament već sedam mjeseci ne radi ništa. Plaće rade svoje. Liježu na račune.

Sveti Milorad Dodik zadovoljan je susretom s Papom. Razgovarali su, kaže, o svemu. Da bi sve bilo po naški, Predsjedništvo BiH ne priznaje Dodiku odlazak u Vatikan.

27.4. – Subota

Samo je pet članova zeznulo nešto na listićima, ostali su jednoglasno podržali da Dragan Čović ostane na mjestu čelnika HDZ-a BiH. Protukandidat nije imao šanse. Ni da je postojao.

Čović je, u svom stilu, odredio rok do kada ćemo imati vlast, a potom je najavio dolazak Pape u Mostar. Valjda će do tada Mostar srediti ceste za tamo neki Ford.

28.4. – Nedjelja

Denis Zvizdić, prisilni čelnik Vijeća ministara, reći će na susretu Balkanaca i Europske unije istinu o BiH. Vidjet ćemo koliko istina ima veze s istinom.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close