Pregled tjedna

Zalijepljeno dupe

Dupe će ostati zalijepljeno za stolicu političara kao što je zalijepljeno za glave birača.
Kolumna / Pregled tjedna | 03. 08. 2020. u 10:01 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

27.7. – Ponedjeljak

Narod se u zemlji bez poslova i besposličara čudi kako legendarni košarkaš sada radi kao dostavljač kruha. Čudi se zemlja, u kojoj nikakva čuda više ne postoje, kako je moguće da vrhunski sportaš radi nešto što nema veze sa sportom.

U istoj toj zemlji, nitko se ne čudi što taj posao ne žele raditi oni koji nemaju nikakve, a kamoli sportske uspjehe. Jer ovo je zemlja onih koji se čude i ne rade. Ni kad imaju posla, ni kad ga nemaju.

Za to vrijeme, država je primila još jednu donaciju. Prosjaci smo, hvalili se poslovima ili ne, radili ili se iz hlada svojeg nerada čudili onima koji rade.

28.7. – Utorak

Oni koji su se zgražali nad još uvijek nekažnjenim grafitima u Uskoplju, okitili su pravoslavno groblje kraj Širokog Brijega tupastim grafitom kako vjerojatno Srbe ''sve ovo čeka''.

Njih, dubokoumne ispisivače gluposti i ograničenosti, kao da ne čeka nikakvo groblje nego će izravno, besmrtno i beskonačno glupi, otići kod nekog svojeg Boga koji voli da se drugi mrze.

Takvih Bogova, pošaranih ili oslikanih, nema. Nekima je ipak jedini bog praznina u glavi i boja u besposlenim rukama.

Neki drugi bogovi odlučili su da će se smilovati malenom gospodarstvu i donirati mu milijun maraka. Valjalo bi znati tko su ti maleni i koliko će biti veći. S druge strane, ti isti bogovi, koji boguju u tehničkom mandatu, napravili su sebi plan rada. Kao da će tehnički vladati i sjediti na dvije stolice do kraja ovog svijeta.

Naser Orić rekao je Fikretu Hodžiću da ne daje nikome papire. Potvrdio je to sam rekavši kako je saslušan u tužiteljstvu zbog malinastih respiratora. Nagovaranje na sakrivanje papira nikome ništa ne znači. Osim Naseru koji bi, čini se, da se nešto skrije.

29.7. – Srijeda

Preminuo je ministar Salko Bukvarević. O mrtvima sve najbolje.

Fadil Novalić, koji je prebolio virus, a zbog kojeg je Bukvarević bio u samoizolaciji, bacio je još jedno brojčano obećanje pred one koji su prestali brojati. Oporavit će, kaže, gospodarstvo za godinu i pol. To je, dakle, priznanje, da nećemo dobiti novu vladu Federacije i da će nas Fadilova ekipa čupati s dna još godinu i pol. Dupe će ostati zalijepljeno za stolicu političara kao što je zalijepljeno za glave birača.

Radončić je opet počeo dijeliti lekcije SDA, pa je nakon što je Malom Princu rekao da je idiot, sada poručio članu Predsjedništva BiH, Šefiku Džaferoviću, da je budala. Sve se vrti u zemlji u kojoj se nikome ne manta. A trebalo bi.

30.7. – Četvrtak

Stranci su odgovorili na pismo Dragana Čovića o Mostaru. Odgovorio je i OHR koji nikada nije odgovorio zašto je namjerno preskočio čestitati Mostaru finale izbora europske prijestolnice kulture. Bitno je, kažu, da Mostar bira. Nitko ne govori o izgubljenim godinama i tome hoće li netko odgovarati za ono što je, dok je grad gubio, netko masno dobivao.

Fadil Novalić kaže da je korona jako teška bolest. Jako je teška bolest i nabavka respiratora, ali o tome federalni premijer ne govori. Talijanski otpad odjednom je bezopasan i način na koji je došao ostat će misterija.

31.7. – Petak

Opet slušamo istu priču. Parlamentarci tvrde kako nije vrijeme za odmore jer država treba pomoć. Ovoga puta je to zbog koronavirusa, ranije je to bilo zbog ove ili one krize, a rezultat je isti. S kuknjavom se ide na odmor. Država će pričekati neke ljude koji se ne umaraju. Pa i kad ne rade.

1.8. – Subota

Opet se razvlači novac od MMF-a. Ne čuju se ni oni kojima taj novac treba.

Prva dama bijelih mantila poručila je kako smo neozbiljni i kako bi mjere trebalo postrožiti. No, naši su mozgovi dosegli samo do toga da misle da korona virus djeluje nakon 23 sata pa se specijalci šalju da zatvaraju kafane. Ono što se razdijeli u kafanama tijekom dana, nikoga ne briga.

Nikoga ne briga ni to što se priča da za novac možete dobiti sve što poželite u rezultatima službenih testova na Covid-19. ''Daj meni negativan, i daj njima šta će!''.

2.8. – Nedjelja

Devet mjeseci nerada zastupnici u HNŽ-u naplatili su skoro 170.000 KM. Nije to nešto što će zabrinuti glasače koje uporno ne zanima kako se troši njihov novac.

Glasače ne zanima ni to što se opet glasno govori o tome kako je moguće da izbora ne bude. Sad je problem u tenderu za tiskanje i pakiranje glasačkih listića. Opet nema natezanja zbog političkih programa.

Zato se opet, a to nam najbolje ide, natežemo oko rata, pobjednika i zločinaca. Svima su puna usta suživota, a svi nas šalju u suku**c, gdje nam je i mjesto.

 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close