Pregled tjedna

Zajebancija, makaze i panika zbog krađe

Dodik i razni zajebanti koji opet žele sjesti u meko uglavnom tjeraju sve oko sebe da ih nabiju na tvrdo i da bježe.
Kolumna / Pregled tjedna | 01. 10. 2018. u 10:09 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

24.9. – Ponedjeljak

Milorad Dodik, koji inače često ima brži jezik od pameti, zanesen na predizbornom skupu rekao je političkom neistomišljeniku da se prestane zajebavati jer će se, u protivnom, on zajebavati s njim.

Dakle, čovjek koji želi naklonost svojeg stada, koji želi reći da je nekakva promjena nekakvoj jednako mlitavoj figuri u Predsjedništvu, preko svojih usta prevaljuje riječi kakvih bi se posramila i ulica. Jer, naše su ulice puno naprednije od govornica, a Dodik i razni zajebanti koji opet žele sjesti u meko uglavnom tjeraju sve oko sebe da ih nabiju na tvrdo i da bježe.

25.9. – Utorak

Iako se pokušala u kampanji držati damski po strani, Sebija Izetbegović presjekla je vrpcu nad cestom i postala jedna od njih ma koliko nas uvjeravala da je iznad svih.

Presjekla je prva dama u Bošnjaka vrpcu za cestu svoje političke karijere i nada se, a i vjerno se stado nada, da će jahati na politici kao i svi njezini prezimenjaci u napaćenoj povijesti ove zemlje.

26.9. – Srijeda

I muftije su, poput, katoličkih biskupa, poručili svojem stadu za koga treba glasovati. Ni nakon njihovih preporuka, baš kao ni nakon biskupskih, nema likova sa zadanim osobinama.

Vlada HNŽ-a proslavila je tri godine od ustoličenja. Trogodišnji mandat jer se jedna godina izgubila u natezanju oko formiranja vlasti, ocijenila je pozitivnom. Stvarnost je, ma koliko Vlada tvrdila da nije, drugačija. Recimo, obitelji ne vide ništa pozitivno u novim pravilima za dječji doplatak i pomoć porodiljama.

 27.9. – Četvrtak

Da nije očitao bukvicu Federalnoj televiziji, u čijem je studiju glumio smirenost apsolutno, apsolutno voditelj, malo tko bi čuo za Mirsada Hadžikadića.

Kandidat je to za člana Predsjedništva BiH koji, između ostalog u svojem progresivnom programu predviđa i povećanje broja ljudi u BiH za milijun.

Istovremeno, Dom naroda Parlamenta Federacije BiH još jednom se pretvorio u cirkus. U pauzama, Bošnjaci Hrvatima sjedaju na fotelje. Umjesto da gledamo ruke u koje imamo povjerenje, mi gledamo dječju igru i razvlačenje naše stvarnosti.

28.9. – Petak

Predizborni šupljaci pune nas predizbornim obećanjima. Jedno je ono Boriše Falatara da će ukinuti tročlano Predsjedništvo BiH kad dođe na vlast. Jedino kako to može učiniti je da, čim sjedne u predsjedništvo, od i tako od tročlanog napravi dvočlano.

29.9. – Subota

Više od predizbornih obećanja, ljude u BiH zabrinula je vijest da je hakirano 50 milijuna Facebook profila.

Brigu više dalo je i priznanje Marka Zuckerberga da su podaci korisnika ukradeni i proslijeđeni oglašivačima. To što su nekima ukradeni podaci i proslijeđeni stranačkim glasačima nikoga ne brine.

30.9. – Nedjelja

Zajebant s početka tjedna, zajebaje se i za kraj. Milorad Dodik otišao se uslikati s Vladimirom Putinom na utrci Formule 1.

A da Dodik nije jedini zajebant, svjedoče brojni plakati što se smiješe nad tužnom bh zbiljom. Jedan od njih je zajebant Bego Gutić što se ''prostro'' preko željezničke pruge.

Vlakovi su ovdje odavno stali.

 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close