Pregled tjedna

Za opstanak nam treba 400 posto

I dok se krpi nezakrpljiva mostarska rupa, na Marsu je pronađena voda. Ako u Svemiru bude trebalo raditi na kolektorima, znamo koga trebaju zvati.
Kolumna / Pregled tjedna | 30. 07. 2018. u 09:28 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

23.7. – Ponedjeljak

''Na pojedinim područjima program je ostvaren ne 100 posto nego 150, pa i 200 posto - navodi se u dokumentu'', piše o bijeloj knjizi izvršenja izbornog programa HDZ-a BiH za mandatno razdoblje 2014. - 2018.

Navodi se kako HDZ BiH ''neće povjerenje Hrvata neće tražiti na temelju postignutog, nego će sa svojim koalicijskim partnerima okupljenima u zajedništvu HNS-a ponuditi izborni program koji će biti okrenut razvoju i opstanku''.
Ako nam je za ostvarenje slabo vidljivih izbornih obećanja trebalo 200 posto, onda će nam za opstanak trebati 400 posto.

24.7. – Utorak

BiH spremna pomoći Grčkoj i Švedskoj zbog požara. Vijest je to koja je pokazala kako smo mi dobri ljudi koji žele pomoći drugima a sebi ne znaju i ne mogu.

Dok se novci peru na svakom koraku i na svakom ćošku gdje je zgodno mjesto za pranje, licemjerna zemlja šalje u svijet poruku da će pomoći u gašenju požara iako bogove moli da ne plane ništa kod nas.

25.7. – Srijeda

Mostar se još uvijek bori s rupom na cesti. Nitko ne zna kako će završiti misterija propadanja tla na tek obnovljenoj prometnici ispod koje su ugrađeni novi kolektori pored stare austro-ugarske cijevi. Nažalost po mostarske trpače rupa, nekadašnje carstvo nije računalo na to da mi, stotinjak godina kasnije, nećemo imati ideju.

I dok se krpi nezakrpljiva mostarska rupa, na Marsu je pronađena voda. Ako u Svemiru bude trebalo raditi na kolektorima, znamo koga trebaju zvati.

26.7. – Četvrtak

Razvojačeni branitelji udarili su na novinare. Umjesto da svoj bijes iskale na onima koji ih predizborno opet vrte oko malog prsta, napali su ljude koji pokušavaju skrenuti pozornost na njihove probleme.

U zemlji punoj paranoje i uvlačenja u dobro podmazane stranačke kanale umjesto prave borbe za sebe diže se ruka na druge i bori se opet za njih.

27.7. – Petak

Zaboravili su vjerojatno mnogi kako se BiH bori s nuklearnim tvarima. Naime, kad se u prometnoj nesreći u blizini Modriče prevrnuo kombi s radioaktivnim materijalom, sve je očišćeno rukama.

No, sada je policija Bosne i Hercegovine spremna je za borbu protiv trgovine nuklearnim i drugim radioaktivnim materijalom. Priopćeno je to iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Valjda će sada biti i rukavica.

28.7. – Subota

Kažu bh mozgovi koji zbrajaju i oduzimaju brojke koje nam rade o glavama kako ''tek neznatan postotak stanovnika može sebi redovno priuštiti'' proizvode poput dragog kamenja i bisera.

Zato bh mozgovi ne mogu nikako utvrditi broj onih koji sebi ne mogu priuštiti ništa.

29.7. – Nedjelja

Umro je Oliver. Društvene mreže odjednom gore od ljubavi prema Galebovim pjesmama. Što li će sve planuti kad umru napuhani zavijači jeftinih hitova?

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close