Pregled tjedna

Za 15 dana bit će nam bolje

Ponovno su skočile cijene i život je opet skuplji. Jeftinom narodu to ništa ne znači.
Kolumna / Pregled tjedna | 28. 10. 2019. u 10:23 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

21.10. – Ponedjeljak

BiH se ne prestaje blamirati sama pred sobom. Iako se u svim ozbiljnijim političkim raspravama, ako takvih ima u BiH, potegne priča o presudi Ustavnog suda u slučaju Ljubić, država je pokazala koliko je ozbiljna. Naime, u tom slučaju Tužiteljstvo BiH poslalo je akt na pogrešnu adresu.

Tako je to u pravosuđu kojem dokazi ispadaju od suda do suda i kojem je najupečatljiviji potez nudizam na prozoru suda.

Dio javnog servisa kažnjen je zbog govora mržnje. Kaznu će platiti iz blagajne koju pune i oni na koje se slila mržnja. Sijači, što su stajali pred mikrofonima i sijali, neće biti kažnjeni.

Tamo gdje je najčišće i najlakše, HDZ-u BiH ne ide nikako. Ispred vlasti u Hercegbosanskoj-županiji, kantonu kojem je netko rekao da je deseti, stali su unutar stranačka natezanja.

22.10. – Utorak

Ponovno nitko da se počeše zbog zagađenja u Neretvi. U njoj su teški metali, a o mogućnosti da se otrovi iz mostarske deponije slijevaju u rijeku nitko se ne usudi govoriti. Skraćenice su još uvijek preduge.

Istodobno, razglabalo se kako održati izbore u Mostaru. Grad je to, kako je rekao njegov gradonačelnik, koji je postao problem. Valjalo bi kad bi razglabači malo posložili stvari. Politika je problem zbog kojih je Mostar postao ništa.

Ponovno su skočile cijene i život je opet skuplji. Jeftinom narodu to ništa ne znači.

23.10. – Srijeda

Ministar sigurnosti, galamdžija bez  rezultata s državnih jasli, javno je iznio optužbe o pedofiliji u crkvi. Crkva šuti.

Zato ne šuti SDA koja kao zagrijavanje za moguće pregovore o vlasti pali vatru tvrdeći da Milorad Dodik migrante šalje u urbane centre s bošnjačkom većinom. Odjednom je zemlja puna urbanih centara.

U Čapljini opet padaju krupne šake i narod se zabavlja zapiljenom droge. Mediji i dalje razvlače ubojstva u Hercegovini jer je čitateljstvu politika dosadila. Ubili smo mi puno toga u ovoj zemlji.

24.10. – Četvrtak

Pred parlamentarcima BiH našla su se svjedočanstva o liječenju kanabisom i lijenčine u zastupničkim klupama slušale su ispovijesti ljudi kojima je ulje kanabisa spasilo živote.

Čim se dogovori tko će imati financijske koristi od legalizacije marihuane u medicinske svrhe, koja će stranka kontrolirati, uvoz, proizvodnju, prodaju... bit će i ruke u zraku za zakon koji će olakšati mnogima živote.

25.10. – Petak

Najavljen je sastanak SDA i HDZ-a BiH i to u punom, najjačem sastavu. Glume igrači s naših terena da je riječ o još jednom važnoj utakmici. Da bi sve bilo u skladu s našim pravilima, uoči susreta oplela je SDA tvrdeći kako ih HDZ BiH želi pojesti u Mostaru. Čelnik SDA Bakir Izetbegović, čovjek koji je preživio bez biroa, održao je lekciju Americi i upozorio na sve. Osim na sebe.

26.10. – Subota

Dok se BiH grozi jer je hrvatski ministar rekao kako bi napokon trebala kontrolirati svoje granice i zadržavati migrante na njima, s granica stiže još više razloga za groženje.

Samo 20 posto graničnih prijelaza u BiH ispunjava uvjete normalnog prijelaza. Ostali su u takvom stanju da neki od njih nemaju ni struje ni vode.

27.10. – Nedjelja

I dok visoki dužnosnik HDZ-a i predsjednik Federacije BiH Marainko Čavara tvrdi da će sastanak njegove stranke sa SDA riješiti puno toga, sastanak je odgođen. Najbolji timovi mogu skinuti kostobrane i dresove i odahnuti jer se još neko vrijeme neće događati ništa.

Šefik Džaferović, nakon šefove lekcije Americi, ponavlja kako su svi krivi osim njegove stranke i kako je potrebno da se stranci više uključe i da se domaće snage dogovore. Nitko ne zna kako je to moguće.

S druge strane, Dragan Čović, koji je predstavio svoj spisateljski nagon u Zagrebu, ponovno je u javnost prosuo vremensku odrednicu. Za 15 dana bit će nam bolje.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close