Pregled tjedna

Uvijek smo bili posebni i bezglavi

Kriza, koju je sada izazvalo poljoprivredno zemljište koje nitko ne obrađuje, natjerala je političare na nove maštarije.
Kolumna / Pregled tjedna | 24. 02. 2020. u 10:14 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

17.2. - Ponedjeljak

Pokušao je Milorad Dodik biti originalan pa izmisliti novi naziv za jednu nogu njegova entiteta koja po potrebi iskorači iz raskoračene nakarade zvane BiH. Dobili smo tako RSexit kojima donosi nikakav izlaz nego još jedno navlačenje luđačke košulje na bezbroj drugih košulja i idiotskih džempera u kojima se godinama šepurimo i bleblećemo da smo država.

Da bi nešto negdje otišlo, mora ponijeti i nešto sa sobom. Srpska, ne ulazeći u razloge nove glumljene ljutnje, sa sobom može ponijeti samo siromaštvo i praznine. Mnogi u ovoj navučenij državi neće čekati da Mile snagu iz usta skupi negdje drugo, nego će sačekati Dan neovisnosti da ga proslave slobodnijim odlaskom u Njemačku.

Kriza, koju je sada izazvalo poljoprivredno zemljište koje nitko ne obrađuje, natjerala je političare na nove maštarije. Najdalje, naravno, ide Komšićeva stranka uspoređujući Dodika s korona virusom. Dokaz je to kako se netko olako hvata politike i ismijava ozbiljnu brigu Svijeta, kao da Komšić nije do sada dovoljno i neizlječivo zarazio ovaj naš izmučeni svijet.

18. 2. - Utorak

Natežu se analitičari, ti besposleni promatrači tapkanja na mjestu, i političari, ti uposleni tapkači, u osudama osuda Ustavnog suda bez da spomenu tko to tamo još ne poštuje Ustavni sud godinama.

Nateže se i hercegovačko-neretvanska policija s Vladom HNŽ-a pa padaju moljakanja i pružanja novih šansi. Nitko, naravno, ne govori o stvarnim problemima policije koja, sve i da hoće, ne može biti na razini zadatka. Nitko ne govori ni da Vlada kojoj se obraćaju ustvari samo glumi vladu.

Nateže se i asfalt kod Konjica, nakon pet mrtvih i stotina prometnih zbog kojih su i stanovništvo i namučena policija pisali cestadžijama. Sve to plaćamo iz svog džepa. I svojom glavom.

19.2. - Srijeda

Ministri u Hercegovini su se razboljeli. Kad je u pitanju bolest, nitko ničim nije krenuo na izvještaj o stanju zdravlja na ovom području a u njemu se "kriju" strašne stvari. Moglo bi biti da nekoga stiže ono o čemu se šuti.

Hrvatska se bori s masonima. Srbija se bori s ograđivanjem od Milorada Dodika. BiH se bori sama sa sobom. Svi pričaju kako zemlji prijeti još jedno uništenje i upiru se bezbrojni prsti u one koji ju ruše. Prstiju nema za one koji ju grade.

20.2. - Četvrtak

Hrvatski dužnosnici govore o pčelama i klimi. Valjda se nešto spasiti može kad Hrvati u BiH ne mogu. Albanija i Sjeverna Makedonija otvaraju pregovore s Europskom unijom. BiH nije počela ni pregovore sa samom sobom.

Kažu kako mladi na Balkanu udaraju glavom u prometne znakove te tako postavljaju izazove internetskim idiotima. Uvijek smo bili posebni i bezglavi.

21.2. - Petak

Stranci kažu kako se opet džabe svađamo. Visoki ciljevi opet su zasjenili obične živote koji se sve manje žive. Kaosi na lokalnim razinama koje čekaju izbore, nakaradne vladavine tamo gdje se vlast kao formirala i boljenje neke stvari za tamo gdje nije, šutke uništavaju i ovo malo ošišanog, nijemog stada što je ostalo.

Odbijena je ponuda za Aluminij. Nitko službeno nije zabrinut. Radnike, koji su bacali boce vode, žedne su preveli...

22.2. - Subota

Vikendom se ne napada i ne brani država. Vikendom se uživa u jazbinama utopljenim našim novcima. 

BiH se hvali kako joj novac kreće padati s neba. Ništa je to koliko ga može progutati zemlja.

23.2. - Nedjelja

Dodik kod Senada mijenja ploču. Dolazi vrijeme maski. Nikako da dođe vrijeme lica.

 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close