Pregled tjedna

Učenici žele ostati u BiH, nastavnici žele ići

Prilično pomno prati se priprema zakona o duhanskim proizvodima u Federaciji. Čak se i zastupnici pred kamerama po tom pitanju ponašaju kao da su vrlo odgovorne i mudre osobe
Kolumna / Pregled tjedna | 16. 10. 2017. u 08:39 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

9.10. – Ponedjeljak

Presuda Naseru Oriću ponovno je zaoštrila jezike u BiH. Ne zna čovjek stoji li vrijeme u ovoj zemlji ili grabi krupnim koracima u svoj kraj. 

 

10.10. – Utorak

Optimistično je najavio bh. političku jesen pred Predsjedništva BiH Dragan Čović, izvijestila je Fena o posjeti hrvatskog člana Predsjedništva Zenici.

Do tada gledamo kako se odnosi sve više kidaju i kako se ljetu nikako ne da da prođe. 

11.10. – Srijeda

Naklikali su Mostarci i doveli Eurowings na mostarsku pistu. Povezan će tako razrovan kopnom Mostar zrakom biti s Europom. Akciju su odradili građani. Vlast je tek u zadnji tren zagalamila kako treba uzeti mobitel u svoje ruke.

Pokazali su Mostarci, odviknuti od izbora, kako znaju glasati i glasovati. Bilo bi dobro da, ako izbora bude, da budu na klik miša.

 

12.10. – Četvrtak

Prilično pomno prati se priprema zakona o duhanskim proizvodima u Federaciji. Čak se i zastupnici pred kamerama po tom pitanju ponašaju kao da su vrlo odgovorne i mudre osobe.

Znaju valjda da na jedino zadovoljstvo građana, od kojeg ne odustaju ni oni što su na rubu ili dnu, ne smiju popušiti kad su već većinu toga ispušili.

 

13.10.- Petak

''Velika mi je čast što sam došao u KCUS i što sam dio ovog tima. Zahvalan sam generalnoj direktorici prof. dr. Sebiji Izetbegović za podršku''.

Tako zvuči priopćenje sarajevske bolnice o novom transferu u bh. zdravstvu. Napominje se kako je još troje liječnika ranije prešlo iz Tuzle u Sarajevo. Ranije je objavljeno kako liječnici iz Sebijine bolnice bježe glavom bez obzira.

Svelo se tako zdravstvo u BiH na lakrdijašku ligu u kojoj zamjene vrše priključeni na produžni kabel. Produžetak i energija su, naravno, politike. Kao da nas vladarske obitelji dovoljno ne ubijaju u pojam pa nas sada trebaju ubijati i šutanjem ljudi u bijelom na blatnjavom terenu.

U isto vrijeme, zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo su u štrajku. Njih niti šutaju, niti šljive.

 14.10. – Subota

Dok se svaki put nanovo i navodno iznenadimo na brojke nepotrebnih stvari kojima se iz naših džepova voze i kite, prelijećemo tek preko vijesti da je od 725 osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH i Brčko distrikta samo 10 posto škola, ''uvjetno rečeno, sigurno''.

Zaklinjući se sebi i svojoj djeci na su nam na prvome mjestu, krovovi nad njihovim učeničkim glavama, bilo ih jedan ili dva, nisu sigurni kao ni tlo pod njihovim nogama što smo ga, pristajući na njihovo slaganje prioriteta, pretvorili u živo blato.

 

15.10. – Nedjelja

''Ne želimo ići iz BiH, želimo ostati ovdje'', poručili su srednjoškolci županijskim, federalnim i državnim vlastima.

Problem je što njihovi nastavnici žele otići odavde.

Kopirati
Drag cursor here to close