Pregled tjedna

Tonući cirkus Novalić Fadila: Miniranje mosta i sakrivanje džepova

Kolumna / Pregled tjedna | 18. 09. 2017. u 08:22 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

11.9. – Ponedjeljak

Fadil Novalić popunjava i dalje rubriku svojih bisera. Smiješni premijer, sa smiješnim savjetnicima za medije i ekipom za krizno komuniciranje, nastavlja prosipati nebuloze i tjerati narod da se smije svojoj muci.

Tako je Novalić, koji je više puta priznao kako je zalutao u politiku, rekao da ''nema razloga da plaćamo najjeftinije gorivo u Europi, a da se vozimo po nekim šumskim putevima''.

Nema ni Novalić niti jednog razumnog razloga da bude premijer pa nikome ništa a najmanje njemu.

12.9. – Utorak

Poskupjet će životne namirnice. Jedno je to od predizbornih piskaranja i dizanja panike za koje neće odgovarati nitko. Naime, kako bi pokazali dosadašnju vlast nesposobnom, za što ne treba trošiti puno slova, Dnevni je avaz gurajući sposobnost Fahrudina Radončića između redaka, objavio kako će sve ići gore jer bi sadašnja vlast trebala ići dolje.

Sve je dopušteno u našim igrama. Pa i igranje s džepovima građana.

13.9. – Srijeda

BiH ne može spojiti svoje more sama sa sobom, ali je zato usvojila Deklaraciju o zabrani gradnje Pelješkog mosta kako joj Hrvatska ne bi zatvorila more. A svaka bi normalna država željela zatvoreno i što čišće more. A onda je u toj našoj otvorenoj zemlji Deklaracijom poklopljena vijest da je izglasano to da se neće ispitivati porijeklo imovine gospode koja drži naše živote u svojim punim rukama.

14. 9. – Četvrtak

Istog dana kad nas je uveselila vijest o jednom ljubitelju Golfova 'dvica' koji ih je čak pet ukrao i pokušao ukrasti u jednoj noći, objavljeno je istraživanje o povjerenju u policiju.

Brojke su pokazale da građani sve manje vjeruju policiji i da većina smatra kako policija djeluje kao sredstvo za zaštitu interesa političkih stranaka. Opet nam za sve krive stranke za koje glasujemo.

15.9. – Petak

Dok se nastavlja natezanje Hrvatske i BiH malo oko mosta malo oko radikalizma, netko je ''mahnuo'' zastavom islamskog radikalnog pokreta.

Svi su samo odmahnuli.

16.9. – Subota

Ni okom nisu trepnuli, kamoli jezikom, obećavači svega i svačega za bolje sutra i bolje uvjete plivačice Amine Kajtaz kad je objavila da je napustila BiH i prešla trenirati u Hrvatsku.

Iako su se presmiješeni nasikavali uz nju govoreći o temo kako se mladi trebaju ugledati na nju, nisu joj poželjeli ni sretan put.

17.9. – Nedjelja

Ne može nas Norveška shvatiti, rekao je vlasnik firme čiji su radnici, koji rade u Norveškoj, morali uplaćivati pola plaće na račun firme.

Nitko nas ne može shvatiti. Ni sami sebe.

Kopirati
Drag cursor here to close