Pregled tjedna

Tko u nas smije reći da je za nečiju slobodu ?

A riječ na slovo t stara je, ofucana fora da se glasači dignu u obranu zemlje  braneći suživot ljudima s kojim bi trebali živjeti skupa
Kolumna / Pregled tjedna | 02. 10. 2017. u 10:16 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

25.9. – Ponedjeljak

Izaslanici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH su usvajanjem Nacrta zakona o porezu na dohodak i Nacrta zakona o doprinosima okončali sjednicu koja je prekinuta 6. srpnja. Teška pauza federalnih izaslanika, koji zbog nedovršenog posla u srpnju cijelo ljetno nisu mogli oka sklopiti, završila je dizanjem ruku za nacrte zakona. Nakon što su digli ruke za oporezivanje plaća, mirno su i odmorno nastavili redovnu sjednicu koja nikada ne mora završiti.

 

26.9. – Utorak

Afera s prisluškivanjem, iako se javnost umorena vrućim temama hladi, i dalje traje. Neki izvori tvrde kako se prisluškivanjem želi utjecati na poslovni i izborni svijet, kako se podriva, dijeli i ruši. Kao da se sve to ne radi i bez obavještajnih službi.

 

27.9. – Srijeda

Ni niskobudžetni akcijski film ne bi bio onako jeftin kao glumljenje u sarajevskom zatvoru tijekom bijega Amela Sejfovića. Toliko jadno izgleda još jedna karika u sustavu da je očito da se država u koju su obučeni zatvorski policajci sa snimke boji ljudi koje je sklonila sa svojih ulica i divi im se.

Svi oni koji su vjerovali da je zatvor nekome kazna, sad se mogu razuvjeriti da ribe i u zatvoru prilično slobodno plivaju. Do slobode.

Kakva li je tek zatvorska ''voda'' velikim ribama za koje bismo svi voljeli da su iza rešetaka.

 

28.9. – Četvrtak

Deklaracija kojom se poništava deklaracija. Ili se pokušava poništiti. Bosna i Hercegovina još jednom dokazuje da je cirkus od države jer jednim papirom pokušava udariti na Europu, a onda drugim papirom dokazuje samoj sebi da ne može tek tako mahati papirima.

A svi su se ljutili kada je nekadašnji premijer države prema kojoj se zamahalo rekao da BiH nije uopće država nego veliki shit.

 

29.9. – Petak

Hercegovačko-neretvanska županija sjetila se djece i obitelji pa je posljednja u Federaciji donijela zakon o zaštiti obitelji s djecom. Dijelit će se novac po neobičnim kriterijima a oni uporni i spremni na papirologije ostvarit će svoja prava. Kad će im novac leći na račun to ne stoji u Zakonu. Jer, većini roditelja u ovoj županiji djeca su prohodala prije nego su dobila jednokratne naknade.

30.9. – Subota

SDP opet izvlači baba-roge ispod stolova i zagrijava ljevicu s obje lijeve za predstojeće izbore. Dok se sve glasnije šuška da će se ponoviti slučaj Komšić i da će Hrvatima opet biti nametnut predstavnik, SDP tvrdi da će HDZ BiH izgubiti izbore i onda osnovati treći entitet.

A riječ na slovo t stara je, ofucana fora da se glasači dignu u obranu zemlje  braneći suživot ljudima s kojim bi trebali živjeti skupa.

1.10. – Nedjelja

Katalonija je pokušala izaći na referendum. Policija je tukla, država se pravila da se ništa ne događa, svijet je nijemo buljio u nečije želje da pokuša drugačije.

Nijem je bio i Facebook. Nisu se lijepile zastave na profilima. Tko to u nas smije reći da je za nečiju slobodu?

Kopirati
Drag cursor here to close