Pregled tjedna

Tito, kraj i trbušni ples

Objavljeno je kako BiH svakog dana napusti jedan liječnik i to zauvijek. Nama, nakon bezbroj dijagnoza, ionako nema lijeka.
Kolumna / Pregled tjedna | 20. 01. 2020. u 11:05 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

13.1. – Ponedjeljak

Edim Fejzić, Hrvat veći i od Željka Komšića i od Dragana Čovića, snimljen je kako kupuje glasove kojima će potom doći do Doma naroda Federacije BiH i živjeti, lažan kakav jeste, na grbači pogrbljenog stada.

Nitko nije reagirao. Niti jedna Fejzićava stranka koje je mijenjao dok se nije snašao, niti sva ona zapjenjena usta koja galame da je ovo zemlja za sve nas, da drugima ne biramo, ne namećemo i ne mećemo.

Iako su neimenovani izvori iz Aluminija preko medija napadali medije da ih mediji ne žele upaliti, ipak se dogodilo ono što se i pisalo. Još jednom je odgođena Skupština društva i ugašena je još jednom nada u pokretanje proizvodnje.

Starca je kod Stoca pregazio kamion i pobjegao. Negdje bi policija bila na nogama. Negdje.

Stado se zabavlja i snimkom još jedne vertikale. Glumac Emir Hadžihafizbegović, gol do pasa, uživa u svojoj veličini u praznom restoranu punom promila, muzike i trbušnog plesa. Nisu ga se još odrekli oni koji se preko noći svega odriču, a on će, vjerojatno, nastaviti dijeliti lekcije. Može i iz plesa.

 14.1. – Utorak

U godinu i pol potrošeno je više od 20 milijuna eura na migrante u BiH. Tako barem trpi papir. Migranti trpe milijune drugih stvari.

Federacija je ostala bez ministrice obrazovanja i znanosti. Država nikako da dobije ministra za ljudska prava i izbjeglice. Nespretno je Mlađen Božović, čovjek kojem SDA ne da zeleno svjetlo, rekao kako se u politiku nikako ne želi upuštati, a želi biti ministar. Neka mu je spretno.

Obavljena je rasprava o ''zakucanom'' mostarskom proračunu. Novca nema za sve. Korekcije, kaže čovjek iz vladajuće sjene Izet Šahović, može biti na rashodima. Što ne znači i da mora.

Objavljeno je kako BiH svakog dana napusti jedan liječnik i to zauvijek. Nama, nakon bezbroj dijagnoza, ionako nema lijeka.

15.1. – Srijeda

Nekadašnji visoki policijski dužnosnik, a sada zastupnik u Domu naroda BiH, Zlatko Miletić, rekao je kako će sigurnosne službe u BiH u sljedeće tri godine nadzirati problematične osobe koje su i same bile predmet policijskog praćenja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Naravno, nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja, ali sada je siguran. Barem tri godine.

Radit će se na novom Izbornom zakonu, Mostar će dobiti izbore, a Federacija nova ministarstva. Kažu tako nakon sastanka vječitih sastandžija SDA i HDZ-a BiH.

Jedina nada u BiH su kladionice. Službeni statističari kažu da su građani uplatili 1,7 milijardi KM prošle godine. No kladionice demantiraju pa kažu da su građani uplatili svega 200 milijuna ali da su prošli listiće pa opet uplaćivali te da se tako došlo do famozne brojke. Dakle, ipak su uplatili 1,7 milijuna KM.

16.1. – Četvrtak

Inzko je Tito. SDA želi novo ime za ministra kojeg odabiru drugi. Čuje se kako će netko budući u Vijeće ministara ući s problematičnom diplomom srednje škole. Nova ministrica civilnih poslova BiH kaže kako treba stvoriti ''ambijent u kojem neće biti potrebe za odlazak naše radne snage u inozemstvo''.

Malo je kasno za to.

17.1. – Petak

Slušamo natezanje oko toga treba li mijenjati Dayton ili ne.

Zanemaruju se natezanja oko HNS-a jer, čini se, nisu svi za to da na izborima nastupaju pod jednom kapom. SDA poziva sve iz pravosuđa na ostavke.

BiH se obvezala da neće okupirati Mjesec i u svemiru koristiti nuklearno oružje. Svijet može mirno spavati.

18.1. – Subota

Najavljeno je ono što vlast najviše zanima. Uslijedit će promjene u direktorskim foteljama. Čim se ugriju tek zaposjednute fotelje.

19.1. – Nedjelja

Dragan Čović rekao je da će sve što muči Federaciju, a time koči državu, završiti do kraja trećeg mjeseca.

Naši krajevi nikad kraja nemaju.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close