Pregled tjedna

Svi smo slijepi

Malo je tko važnim smatrao istaknuti da je Prvi U Hrvata rekao kako je u BiH u pet godina, od 2013., Hrvata manje za 80.000.
Kolumna / Pregled tjedna | 26. 03. 2018. u 10:26 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

19.3. – Ponedjeljak

Opet se Dragan Čović, koji najčešće od svih onih što pričaju u kamere koristi vremenske odrednice – od kojih mu ni jedna do sada nije upalila – poigrao brojkama.

Malo je tko važnim smatrao istaknuti da je Prvi U Hrvata rekao kako je u BiH u pet godina, od 2013., Hrvata manje za 80.000. Svi su, umjesto toga, prenijeli da ćemo zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom ući u EU.

Oni, koji su poželjeli da im je lakše, prenijeli su i riječi ''da drugi konstitutivni narodi više napuštaju BiH''.

Trebalo bi nam biti lakše.

20.3. – Utorak

Poluslužbeno je zaključeno da vlast u Federaciji BiH ne postoji. Na sastanku kod predsjednika Federacije, čija funkcija ima smisla jer jedino ona može reći da je kaos u Federaciji – iako nam za to nitko ne treba – zaključeno je kako je sve puklo.

Istodobno, pukla je velika blamaža nad glavom Milorada Dodika. Naklon što je nedavno svečano prerezao vrpcu za otvaranje poliklinike u istočnom Sarajevu, u poliklinici se srušio strop.

21.3. – Srijeda

Vlada je zasjela hitno i donijela je odluku o prebacivanju novca banci za kredite kojima će mladi kupiti sebi stanove. Vlada tvrdi kako će to ''doprinijeti da ova generacija ostaje u zemlji''.

Valjalo bi još da nešto pridonese mladima da mogu vraćati rate kredita.

22.3. – Četvrtak

Proslavio se i u BiH dan voda. Zemlja, koja se zna samo hvaliti ali ne i biti normalna, opet je prosula priču kako ima neizmjerno bogatstvo u svojim vodama. A dovoljno je samo pogledati korita naših rijeka pa vidjeti kako nam je glupost i peksinluk najveće bogatstvo koje imamo.

23.3. – Petak

Cirkusi se nastavljaju. Udruženje novinara umjesto zaštite prozvalo je novinare što ne objavljuju nastavak hajke na novinara.

SDP plaši Hrvate da ih čelnik HDZ-a BiH Dragan Čovič plaši SDP-om. Kao da se Hrvati imaju više čega prepasti.

Vlasnik konja samoubojice, Amir Zukić, podnio je ostavku na mjesto glavnog tajnika SDA. To žrtveno janje stranke Bakira Izetbegovića, jer nemoguće je da je Zukić radio išta bez znanja Malog Princa, da ne bi bio izbačen sam je napustio stranku. Ponosan i jedan i drugi. I konj.

24.3. – Subota

Srozalo se još jednom srozano novinarstvo sa srozanom politikom pa je za 100 KM naručena priča o blaćenju političke protivnice. Nije bitno je li istina, bitno je da se objavi. Tako otprilike zvuči narudžba Staše Košarca blaćenja Aleksandre Pandurević vrijedna 100 KM.

I dok novinarska udruženja kukaju kako je novinarima loše, novinari se trude da im bude lošije i da svoju profesiju prokurvaju za stoju više. Istine ionako nema, niti je kome stalo do nje. Nema svatko ni 100 KM.

25.3. – Nedjelja

Pohvalili su se Vlada Federacije i Vijeće ministar, ustvari Fadil Novalić i Denis Zvizdić, ustvari SDA, kako su uspjeli u četiri godine mandata manjiti broj zaposlenih na državnim jaslama. S federalnoga proračuna skinuto je 320 ljudi, pa ih trenutno plaće, ukupno 198 milijuna KM, prima 6.680 ljudi. Na državnoj razini broj uposlenih u javnoj upravi smanjen je za 700.

No, to nije sve. SDA se, zasukavši rukave za predizbornu trku, pohvalila nekim brojkama koje obični ljudi ne vide.

Tako se tvrdi da imamo ''najveći rast zaposlenih u jugoistočnoj Europi'', da je BiH ''među 20 zemalja svijeta s najvećom stopom razvoja turizma'', ''lider na zapadnom Balkanu, pogotovo kada se govori o izvozu'' te da ''u tri godine mandata imamo 37.000 novouposlenih i to je najveći rast zaposlenih u jugoistočnoj Europi''.

Svi smo slijepi. Osim SDA.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close