Pregled tjedna

Svi koji žele naš novac su na listi

Još jedna priča završila je ehom tupila, a prosuta obećanja još su jednom dokazala kako se narodu i narodima u BiH može svašta reći bez posljedica.
Kolumna / Pregled tjedna | 10. 09. 2018. u 10:28 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

3.9. – Ponedjeljak

Počela je nastava u većini škola u BiH. U onima u kojima nije, tamo su u tijeku predizborni radovi.

Političari su djeci ukrali uspomenu. Umjesto fotografija prvog dana škole, nekad u budućnosti gledat će lica političara koji im tumače kako žive najljepši dio života i kako će im biti ljepše.

Shvatit će u toj budućnosti da su im uz prvi dan škole, ukrali i život.

4.9. – Utorak

Mandat Parlamentarne skupštine BiH završen je svađom onih što su skoro četiri godine dizali ruke koje su nas uglavnom vodile unazad.

Naravno da nitko neće odgovarati za nedolaske, svađe, uvrede i nebuloze izrečene iz klupa i s govornice. Neće nitko odgovarati ni za loše odluke niti će odgovarati za blamiranja poput ove zadnje predstave.

Većina onih koji su proslavili još jedan nerad završit će na listama. A onda u nove svađe.

5.9. – Srijeda

Nije nastava da valja ni počela, a nastavnici su u Mostaru najavili štrajk i mogućnost izlaska na ulice. Svake se (predizborne) godine ponavlja isti scenarij – jedni se kao bune, drugi se kao brane pa padne obećanje.

Onda se u izbornoj godini zaokruže isti oni koji se nastavljaju braniti i diktirati pravila. Jer - isti će biti na listama, a oni koji ne slušaju neće biti pred klupama.

6.9. – Četvrtak

Ekipa koja je pred borce, branitelje, razvojačene, demobilizirane, izlazila kako bi im slagala da će nešto biti riješeno, povukla se i oprala ruke. Galamili su prosvjednici uzalud i uzalud su tukli i policiju i pokušali istući ministra.

Još jedna priča završila je ehom tupila, a prosuta obećanja još su jednom dokazala kako se narodu i narodima u BiH može svašta reći bez posljedica.

I oni koji su svašta govorili će biti na listama.

7.9. -  Petak

A da je najlakše dati obećanje govori i slučaj liječnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Unatoč šetnjama i prosvjedima pa potpisivanju ugovora koji je jamčio povećanje plaća, čuvari našeg zdravlja dobili su od šake do lakta.

Naime, samo su liječnici u Mostaru dobili povišice i to ne iz blagajne koje je predvidjela Vlada HNŽ-a nego iz blagajni ustanova. Njihove kolege u ostatku županije, nisu dobili ništa.

Ministarstvo pere ruke, sindikati spominju tužbe. Plaćeno zadovoljstvo pred izbore postalo je neplaćena šarena laže.

I šareni će opet biti na listama.

8.9. – Subota

Prestalo se boriti srce razvojačenog branitelja koji je uhićen na prosvjedima u Sarajevu. Pala je nova žrtva za koju nitko neće dignuti glas. Prevareni i izmučeni borci gladni shvaćaju kako su zalud ginuli i gubili glave. Neki su drugi likovi važni i neki drugi dijelovi tijela. Najviše oni kojima se sjeda u meke plaćene fotelje.

Na žalost tih likova i njihovih jasli, neće novac od MMF-a stići prije izbora. Morat će se brojači naših para malo strpjeti i potruditi da osvoje mandat kako bi ponovno jahali nad plijenom. Jer svi koji žele naš novac su na listi.

9.9. – Nedjelja

Bit će teško preživjeti novu predizbornu kampanju. Prodavat će se trikovi narodima i podmetati političkim protivnicima. Izvlačit će se priče i pričice, a na kraju će sve biti za malu djecu.

A naša djeca, sve je izvjesnije, neće biti na listama.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close