Pregled tjedna

Što nam više treba od članske iskaznice i rata

U Neumu se, čije je prometno povezivanje još jednom ostavljeno za predizborno nadopunjavanje govorancija, priprema znanstveno pojašnjenje hrvatskog pitanja koje je svima jasno osim onima koji ga rješavaju.
Kolumna / Pregled tjedna | 19. 03. 2018. u 10:16 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

12.3. – Ponedjeljak

''Vaš život je u našim rukama'', zaprijetili su liječnici u HNŽ-u tijekom prosvjedne šetnje u Mostaru promašivši ''ceo fudbal'' jer je naš život u rukama onih pred čiju su utvrdu stali. Pokazat će to i kasnija izjava resornog županijskog ministra, u maniru mudrog i rječitog političara da u ovom slučaju – jebe lud zbunjenoga.

I dok opće liječnici i Vlada, bolesni i bolesniji znaju samo jedno – i s višom dnevnicom liječnici će pacijente slati kod sebe privatno jer će u bolnicama nedostajati svega kao i do sada, a vladari će vladati za sebe privatno.

13.3. – Utorak

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pristupanju Bosne i Hercegovine Izmjenama i dopunama Konvencije o zaštiti morskog okoliša i obalskog područja Mediterana – Barcelonska konvencija. Sad ćemo mirne duše moći reći da netko zagađuje Mediteran paštetama u Neumu.

Poslodavci će podnijeti kaznene prijave protiv svih dosadašnjih čelnika oporezivanja u BiH što je još jedan dokaz kako se nikada ne bunimo na vrijeme.

Upravni odbor BHRT-a imenovao je urednike informativnog i dokumentarnog programa. Uslijedit će burne reakcije u zemlji u kojoj se u informativnim emisijama klima glavama i repriziraju dokumentarci u kojima je zemlja skoro pa ravna ploča.

14.3. – Srijeda

U Neumu se, čije je prometno povezivanje još jednom ostavljeno za predizborno nadopunjavanje govorancija, priprema znanstveno pojašnjenje hrvatskog pitanja koje je svima jasno osim onima koji ga rješavaju.

U ljevici se pokušavaju igrati ozbiljnosti navodeći kako se sprema ''zajednički nastup ljevice, bez garancija za bilo čiju ličnu poziciju'' kao da ne znaju da su osobna uzdizanja srozala ljevicu, pretvorivši je u desnicu, baš kao i uzdizanja i apetiti na svim ostalim stranama.

Na bošnjačkoj se pak strani dijele nove lekcije i definiraju urote pa je Bakir Izetbegović pred intelektualcima ''svih profila''  izjavio kako treba raditi na promoviranju čistoće bošnjačke borbe i čistim obrazima nakon rata. Bilo bi bolje, za suživot i za istinu koja se brani, da se pozovu odgovorni da riješe ratne zločine koje su počinili oni ''čista obraza''.

15.3. – Četvrtak

''Neće biti trećeg entiteta po cijenu rata na cijeloj teritoriji BiH'', zagalamio je Fahrudin Radončić glasom neprijatelja Bakira Izetbegovića, na, kako je Dnevni avaz nazva, spektakularnoj tribini u Tuzli.

Dok se u svemu razilaze, Fakro i Bakir se slažu u jednom - nema hrvatskog entiteta bez prolijevanja krvi.

Istodobno tvrdeći kako je njegova stranka jedini stabilizator u državi, Radončić je potvrdio kako se u galami s govornica može posegnuti za bilo čime što ''dobro'' zvuči.

''Potom su članske karte podijeljene brojnim akademski obrazovanim građanima, mladim i starijim, djevojkama i mladićima...'', opisao je Dnevni avaz stranačku zabavu u Tuzli.

Jer, što nam više treba od članske iskaznice i rata?

16.3. – Petak

''Prekratak je život da bi se proveo u opoziciji'', zavapio je Reuf Bajrović pokušavajući tako uvjeriti one koji ga ozbiljno shvaćaju, ako ima takvih, da je vrijeme da se njemu dadnu glasovi.

Bajrović, koji uveseljava bosanskohercegovačku usmrđenu političku baruštinu, reagiranjem na sve i svašta, očito ne vidi smisao svog političkog djelovanja i umorio se od pisanja priopćenja.

Zajahao bi Barović mekano sedlo vladavine, ali zaboravlja da je život prekratak onima koji ne laprdaju u priopćenjima, ne troše se po izmišljenim i umišljenim sastancima i čekaju da netko od samoprozvanih spasioca potonule zemlje prestane hladiti i gladiti svoje ego.

Život je, ustvari, prekratak, da bi se slušalo Bajrovićeve kuknjave.

17.3. – Subota

Jadno je bilo gledati zbunjeno lice Fadila Novalića i glumljeno kuliranje Željke Cvijanović tijekom susreta s britanskim veleposlanikom u BiH i britanskim ministrom za europska pitanja.

Zbunjeno je Fadil, koji nikako da oprosti narodu, bulji preda se dok su Britanci čitali bukvicu o onome što se očekuje od nas. Smiješila se Željka kao da ne zna da joj je najveći doseg u doticaju sa stranom politikom selfiranje pred Bijelom kućom.

Pomisli čovjek da nas ništa ne može više izblamirati pod ovim nebom, a onda se pojavi prilog u kojem vidimo pravo lice i naličje vladavine koja nas vodi u jedno veliko ništa.

18.3. – Nedjelja

Rijeke u BiH ponovno rastu i prijete naseljima. Za vrijeme prošlih velikih poplava, pokazali smo koliko nekad možemo skupa. Poslije njih, vlasti su pokazale da ne mogu ništa jer su mislili da poplava nikada neće biti pa se balahalo s novcem i opremom koja nas je trebala obraniti.

Pokazat će nam voda koliko smo sad spremni mi, koliko oni, i je li voda nekome došla do grla i kome je voda ušla u uši.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close