Pregled tjedna

Šta je nama deset godina?

Treba sačekati samo deset godina i sve će biti riješeno. Pitanje je postoje li jasne smjernice kad su u pitanju Čovićeve vremenske odrednice.
Kolumna / Pregled tjedna | 03. 09. 2018. u 09:31 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

27.8. – Ponedjeljak

U zemlji u kojoj nitko nije objasnio kako to da s javnog servisa nestane intervju ''prve dame'' iz programa i kako to da nestane čitav dnevnik, prošetali su novinari tražeći da ih se pusti da rade svoj posao.

U toj istoj zemlji, vlast se pravda kako (ovog puta) nije naredila napad na novinara i premijer te iste zemlje nije pozvan na regionalni sastanak o rješavanju problema.

Ozbiljna smo država, koja prestane raditi čim se ukažu izbori i koja, unatoč prolivenoj krvi, traži još – one novinarske. Krv politike, koja svima pije krv, ne traži nitko.

28.8. – Utorak

BiH je opet dobila nepoznatog heroja. Indira Dumić odustala je od izbora s liste SDA jer tvrdi kako ne želi lagati narodu, a da to ta stranka radi.

Nismo poslije, a niti prije, čuli ništa o Indiri. Kao da postoji samo da kaže da SDA laže i da nestane sa scene na kojoj se nema više puno toga reći.

Šuti Indira, šuti prozvana stranka, šute kutije na izborima.

29.8. – Srijeda

Vijeće ministara nakon deset godina usvojilo je energetsku strategiju BiH. Trebalo je proći deset godina da bi se digle ruke koje donose novac za energetske projekte u BiH. U tih deset godina pripremao se teren da novac, kad dođe, dođe u odabrane ruke.

To je jedina strategija koja dizačima ruku dobro ide.

30.8. – Četvrtak

Federalna ministrica financija Jelka Milićević kaže kako je sve dobro ali da je moglo bolje. Hvali se smanjenjem nezaposlenosti dok brojke kažu da je nezaposlenih više.

Istodobno, dok ministrica kuka, a brojke plaču, Vlada Federacije ima pametnijeg posla. Sjednica je prekinuta jer premijer i ministri imaju drugog posla. Valja se spremiti za smješkanje s plakata.

31.8. – Petak

I dok vlasti zloupotrebljavaju djecu slikajući se s prvašićima i doniranom školskom opremom, dok onima koji bi dječji doplatak svim silama nameću uvjete da im ga ne daju, predizborna uvlačenja narodu odgađaju i nastavu.

Tako se u Livnu odgađa nastava zbog radova na školi. Čitavo ljeto nije bilo dovoljno da se radovi počnu i privedu kraju. Ipak je ljeto daleko od kampanje. Kampanja počinje preko leđa djece i džepova njihovih roditelja. A da ni jedni ni drugi to ne znaju.

1.9. – Subota

''Postoje jasne smjernice kako u idućih desetak godina izgraditi društvo u kojem nitko od Hrvata neće imati razloga odlaziti'', rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović poručivši, po tko zna koji put da se Hrvati, unatoč najdoljnjem položaju u BiH, nemaju što brinuti.

Treba sačekati samo deset godina i sve će biti riješeno. Pitanje je postoje li jasne smjernice kad su u pitanju Čovićeve vremenske odrednice. Spomenuo je ponovni kandidat za Predsjedništvo BiH toliko rokova koliko ih je i pregazio.

A nesuđena kandidatkinja za fotelju muževu fotelju u Predsjedništvu, Sebija Izetbegović, poručila je reporterima u Mostaru da je ne slikaju izbliza. Možda je to razlog odustajanja od kandidature jer kao članica Predsjedništva ne bi trpjela da ju se slika sa svih strana?

2.9. – Nedjelja

BiH je posljednja europska zemlja na listi prema provedbi ciljeva održivog razvoja.

Previše je to riječi da bi se netko zabrinuo.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close