Pregled tjedna

Prepucavaju se rezerve rezervama bez rezerve

Tiho, baš tiho, pojavio se logo trećeg kanala na televiziji KISS. Bez velike galame, nakon velikih galama, u desnom kutu mutne slike, pojavio se TV HB, pa potom RTV HB.
Kolumna / Pregled tjedna | 22. 04. 2019. u 10:34 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

15.4. – Ponedjeljak

Gori katedrala Notre Dame. Francuska je u šoku. Kod nas, ovdje gdje još vladaju velike vatre, šokiraju komentari.

Šokiraju i pojedini komentari na Dan Armije BiH. Ispada da su svi oni koje je Armija porazila, izvršili samoubojstvo.

Republika Srpska priprema teren za rezervni sastav policije. Kažu, kako nemaju ništa protiv da to učini i Federacija BiH, ali i da nemaju trenutno novca da odmah urezerve snage. Naravno, oni koje su umorili stratezi, znaju da novca nema ni za svakodnevni život, kamoli za rezerve.

Tiho, baš tiho, pojavio se logo trećeg kanala na televiziji KISS. Bez velike galame, nakon velikih galama, u desnom kutu mutne slike, pojavio se TV HB, pa potom RTV HB.

Mutnu sliku u mutnoj vodi bh politike zamutio je DF. Državna televizija posvetila se Željku Komšiću pa podsjetila kako je rekao da su stavovi koje podržava i HDZ-a i SDA su ''dva svijeta različita''. A onda ga je prestao zanimati svijet.

16.4. – Utorak

Bakir Izetbegović ne priznaje presudu suda u Haagu u slučaju Rasima Delića. Treba ga na to podsjetiti kad krene propovijedati kako drugi moraju poštivati presude. Još tiše od televizije Herceg-Bosne je prošlo to da je poskupjelo gorivo.

Policija istražuje slučaj koji je potresao Hercegovinu, a koja se trudi biti nepotresena. Svećenik je zanijekao optužbe, policija je priznala da radi istragu. Pomozi, Bože.

17.4. – Srijeda

Samo se u BiH može dogoditi da dvojica od trojice dogovarača kažu da je nešto dogovoreno, a da treći kaže da dogovora nema. Samo se u BiH može dogoditi da se kaže da će četvrti u vlast, a da četvrti kaže kako nema pojma o čemu se radi.

Samo u BiH se može dogoditi da je nesložno Predsjedništvo složno da se šalje prosvjedna nota Hrvatskoj a da ustvari nitko pojma nema što se dogodilo s aferom selefija i obavještajaca. Samo u BiH se može dogoditi da će se, nakon što su godinama izmuzli državu, svi oni na federalnim jaslama sada morati dokazati da nisu kupili diplome. Samo u BiH se može dogoditi da neće vratiti ni marke ako su slagali i ako im se dokaže da su slagali. Samo u BiH se može dogoditi da zemlju na konferenciji mladih predstavlja 58-godišnja parlamentarka koja je pustila korijenje u trećem mandatu.

18.4. – Četvrtak

Vesele nas prepucavanja o tome čiji je Drvar i brojke koje su izbacili pred nas u jednom danu.

Preko 700.000 ljudi u BiH plaća internetski priključak. Brojke onih koji i danas žive bez struje, ne znamo. Znamo da je Vlada Federacije dodijelila novac filmovima, glazbi, znanosti, školovanju, braniteljima, uvezivanju staža, gubitašima koji se pretvaraju da su firme. I to što je dodijelila, malo je dodijelila. Za školovanje se, recimo, izdvojio iznos kao za jedan službeni automobil.

Znamo i da su odbili osnovati fond solidarnosti za liječenje djece. Naše djece. Njihova već imaju naš novac.

19.4. – Petak

Vijest dana trebala bi biti da se grcamo u korupciji. Ali nije.

Vijest dana je da će Republika Srpska oformiti rezervni sastav policije, ali i da će Federacija BiH odgovoriti na rezervni sastav rezervnim sastavom.

Dok nemamo robnih rezervi, dok nemamo rezervi u potrošačkim korpicama, dok su nam automobili i hladnjaci redovito na rezervi, dok su nam življenja životi s rezervom, a planovi moraju imati rezervu, prepucavaju se rezerve rezervama bez rezerve.

I ako do sada nismo imali opravdanja za ''rezerviranje'' sad nam je jasnije – rezerva može udariti samo na rezervu. Nadati se da imamo rezervni plan. Ne plan B. Nego pravi rezervni plan za rezerve.

20.4. – Subota

Nabili su se klikovi na Praljkovom otrovu i opet, unatoč naslovima, ne znamo tko je hrvatskom generalu u sudnicu proturio otrov.

Da politika i vjera jako usko stoje u BiH, iako svaka vjera uči da su licemjeri loši, dokaz je i da će zamjenik predsjedatelja Kluba zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA Safet Softić ostati predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH, najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela IZBiH.  

21.4. – Nedjelja

Uskrs. Padaju čestitke. Političari kao da jedino šire ljubav dok zinu. Krvavi Uskrs u Šri Lanci. Političari kao da ne znaju u što pretvaraju one koje vode.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close