Pregled tjedna

Predizborno pingponganje

Divni su načini na koje svijet za nas čuje. Najnoviji je sa stomaka nekog kafanskog huligana.
Kolumna / Pregled tjedna | 06. 08. 2018. u 09:29 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

30.7. – Ponedjeljak

Zaprijetio je Bakir Izetbegović tužbom protiv Hrvatske, koja ne doživljava pretjerano napeto njegovu galamu oko Pelješkog mosta. Reagira tu i tamo naša javnost otpuhivanjem na njegovo i Čovićevo predizborno pingponganje mostom, podjelama, galamama, izdajama i predajama.

Naoštrio se Izetbegović na prijetnju sudom u zadnjim danima svojega mandata s totalnom anemijom na krah revizije pred Haagom koju je odglumio protiv Srbije. Izetbegovićeva je sreća, baš kao i ostatku vladajućih galamdžija, da narod otupljen jadom ne pamti. Zaboravljeno je tada, unaprijed osuđeno na propast, zveckanje kostima žrtava za poene. Baš kao što su zaboravljene žrtve umotane u reklamu ceradu.

31.7. – Utorak

Uvreda jednog naroda službeno košta 300 KM. Presudio je to sud. Sad imamo i potvrdu da se, pored svih plitkoća i jeftinoća, jeftino i mrzimo.

1.8. – Srijeda

Neće biti tužbe protiv Hrvatske. Nema sloge u Predsjedništvu i samo su naivni na kvadrat mogli pomisliti da bi, nakon galama, povlačenja ratnih crta i dizanja silne mašinerije koja bi da most sruši i prije no je izgrađen, moglo doći do Bakirovih želja u Predsjedništvu.

Predstava je gotova. Na vidiku su neprijatelj i glasački listići. Zaokruživat ćemo plavim olovkama na papiru iz Slovenije. Stiglo je pet šlepera papira. Naša sudbina u pet šlepera.

2.8. – Četvrtak

Treći entitet nitko ne bi znao nacrtati, jači smo nego '92, na djelu su želje neostvarenih ratnih ciljeva, protivnici liče na Pavelića. To izjave koje nije ispalio trovački dvojac s balkona, nego su ih pred nas prostrli najozbiljniji kandidati što nam obećavaju svjetliji put.

A prostrte su pred nas i brojke sa zavoda za zapošljavanje. Bez posla je 448.071 čovjek u ovoj zemlji. Sredinom godine s popisa je obrisana 18.661 osoba. Zaposlene su 12.572 osobe. Fali 6.000 ljudi.

3.8. – Petak

Vizija je da nam unuci mogu na more u Neum. Kad već mi ne možemo zbog kozjih staza.

To se zove razmišljanje unaprijed s njihovim džepovima punim našeg unazad.

4.8. - Subota

Nekadašnji zagovarači tvrdnje da je bijeg iz BiH samo podvala Sarajeva da bi preplašili Hrvate u BiH sada prenose poruke gastarbajtera kako su samo skoknuli zaraditi mirovinu pa će se vratiti trošiti je u BiH.

Predaleko smo mi skoknuli.

5.8. – Nedjelja

Divni su načini na koje svijet za nas čuje. Najnoviji je sa stomaka nekog kafanskog huligana. Njemačka policija traži lika s tetovažom ''Bosna'' na stomaku.

Netko je promašio srce.

  

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close