Pregled tjedna

Pismo Kataloniji: BiH koja ne želi cjelovitu sebe, želi cjelovitu Španjolsku

Još od poniznog apsolutnog, apsolutnog klimanja Zlatku Lagumdžiji i telefonskog razgovora sa Živkom Budimirom nije bilo većeg dna za novinarstvo u BiH od misterioznog povlačenja intervjua prve dame u Bošnjaka s BHRT-a
Kolumna / Pregled tjedna | 30. 10. 2017. u 08:48 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

23.10. – Ponedjeljak

Da u nas politika služi samo za laprdanje i traženje bilo kakvih razloga za napadanje drugih, govori i briga SDP-a za put u NATO.

Tako je stranka Nermina Nikšića, kroz inicijativu zabrinutog Denisa Bećirovića, optužila HDZ BiH da zauzima proruski smijer jer nije digla ruke za požurivanje izvještaja o napretku zemlje u procesu priključenja NATO-u.

Dok s jedne strane predsjednik HDZ-a trubi kako je za NATO, Bećirović i ljevica stale su na stranu protiv inače ljevici prijateljske Rusije i zagrlile vojni savez u kojem Amerika ima glavnu riječ. Tako to kod nas biva, da bi se laprdalo radi laprdanja, laprda se i kontra samog sebe.

24.10. – Utorak

Banke i vjernici mogu odahnuti, Islamska zajednica dozvolila je uzimanje kredita ako će se potrošiti za kupovinu krova nad glavom.

S druge strane, krov nad glavom nam žele u Europskoj uniji i u NATO-u. Te dvije obitelji u koje se pretvaramo da želimo ući poručile su predsjedatelju nesloženog Predsjedništva kako nas jedva čekaju. Samo da se mi sredimo malo u svojim zidovima. I da razbijemo zidove između sebe.

25.10. – Srijeda

Još od poniznog apsolutnog, apsolutnog klimanja Zlatku Lagumdžiji i telefonskog razgovora sa Živkom Budimirom nije bilo većeg dna za novinarstvo u BiH od misterioznog povlačenja intervjua prve dame u Bošnjaka s BHRT-a. Čini se kako nikada nećemo saznati razloge povlačenja uredno najavljenog intervjua sa Sebijom Izetbegović.

I dok javni servis vapi za novcem tvrdeći da je na strani građana, očito je da su bošnjački lideri samo na svojoj strani i da smo svi prešli u tri lijepa agregatna stanja.

26.10. – Četvrtak

Prođe tiho obljetnica krunjenja Tvrtka I. Kotromanića i uspostavljanja neovisne Kraljevine Bosne. Nisu se sjetili skočiti oni što skaču jer vole Bosni ni zagalamiti oni što galame na skakanje. Očito zemlji bez budućnosti ne treba ni prošlost.

27.10. – Petak

Opet se govori kako je BiH u najvećoj krizi poslije Daytona. Zastupnici su čak dočekali ponoć u zastupničkim klupama Parlamenta BiH, a umjesto rasprave, izmorilo ih je uzimanje pauza. Umoreni odmorom zaključili su da nam je gore nego se mislilo. I onda su mirno pozaspali. Normalan narod ustao se na novi dan robovanja.

28.10. – Subota

''Spremnost da se otvorena pitanja između dviju država rješavaju u duhu dobrosusjedskih odnosa i na temelju poštivanja međusobne ravnopravnosti, suvereniteta i međunarodnog prava''. To stoji u priopćenju nakon sastanka hrvatske predsjednice i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Nećemo dugo čekati da se pogazi svaka riječ iz navodnika.

29.10. – Nedjelja

Oglasila se napokon Bosna i Hercegovina povodom kaosa između Katalonije i Španjolske. Kaže predsjedatelj Vijeća ministara Bih Denis Zvizdić kako je BiH za cjelovitu Španjolsku. Zna Zvizdić da nije tako, jer ni BiH nije za cjelovitu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close