Pregled tjedna

Nije da nema baš više zajebancije

Utješio nas je Denis Zvizdić, predsjedatelj vijeća ministara i čovjek koji je odbio kandidaturu za Predsjedništvo da bi opstala sinova linija u SDA.
Kolumna / Pregled tjedna | 04. 06. 2018. u 09:30 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

28.5. – Ponedjeljak

''Potrebno je povesti računa o preventivnim mjerama zaštite koje se u najkraćem mogu svesti na pravilo 'četiri O' (Operi, Ohladi, Obradi, Odvoji)'', objavljeno je u savjetima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane za ljetnu prehranu.

Nitko nema savjeta za sve više onih koji jedu jedno O – otpad onih što se čvrsto drže četiri O.

29.5. – Utorak

Prepucavanje u Hercegovačko-neretvanskoj županiji se nastavlja. Sjednica Vlade nije održana zbog nedolaska ministara i SDA. Odgovor je to, valjda, na nedolazak hrvatskih zastupnika na sjednicu županijske Skupštine.

Rezultat je neriješen.

30.5. – Srijeda

''BiH je u svih sedam kriterija dobila gotovo identične ocjene Europske komisije kao i druge zemlje zapadnog Balkana'', utješio nas je Denis Zvizdić, predsjedatelj vijeća ministara i čovjek koji je odbio kandidaturu za Predsjedništvo da bi opstala sinova linija u SDA.

Samo dan ranije, Zvizdićevo je Vijeće ministara, govoreći ''o realizaciju prioriteta iz Izvještaja o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu'', navelo kako je uradilo samo 60 posto posla. O prošlog godini pričat će se dogodine.

31.5. – Četvrtak

Zna se da smo odavno popušili, a stvarne brojke o navikama pušača na Svjetski dan bez duhanskog dima izvlače se iz 2013. godine. Nešto su friškije brojke o smrtima izazvanim duhanskim dimom. Najfriškije je baratanje cijenama cigareta.

Nama ništa ne pomaže. Jedina utjeha u silnom pušenju je ustvari zapaliti, pa je i najveći jad nekako manje jadniji ako je otpuhnut u dim cigarete.

Državu ne brinu nikakva brojanja, kamo li ona o navikama pušača. Što se više puši, bit će više akciza.

1.6. – Petak

Nema više zajebancije. I nema. Iako odavno u ovoj zemlji nema smisla nekome nešto govoriti, došlo je vrijeme kad se govorenje jednostavno brani. Odjednom su veliki cenzori postali zabrinuti za naše osjećaje pa su zabranili kolumnu Borisa Dežulovića u Oslobođenju pod opaskom da vrijeđa osjećaje vjernika.

Nije da Dežulović nije u svojim ranijim tekstovima vrijeđao osjećaje. Potvrdit će to ljubitelji A.B. Šimića kojeg je, srušenog, prekrstio u Aleksu Šantića i njegovo ''rušenje'' stavio pod neko drugo, nekima važnije, sunce bh neba. No, cenzori naše stvarnosti, odlučili su skratiti njegovo pero i otupjeti njegov jezik baš kao poruku svima da bi trebalo birati riječi ma koliko oni ne birali svoje riječi i svoja djela. 

I nije da nema baš više zajebancije. Sad je sve stvarno, službeno, postala jedna velika zajebancija.

2.6. – Subota

U isto vrijeme kad je objavljeno da je potrebno pet penzija da 'pokrije' potrošačku korpu u RS-u i da je u 2017. broj umrlih osoba za 1.865 veći od broja živorođenih u Federaciji, doznali smo kako će se za Predsjedništvo BiH utrkivati i Diana Zelenika.

Pobijedila mostarska raspjevana liječnica ili ne, potpuno smo uvjereni da su na pogrešan način zabrinuti oni koji nam tvrde da su zabrinuti za nas. Ma koliko žene voljele blizinu nekakvog prodajnog centra, većina bi ipak da se na probleme gleda realno i da se nude rješenja nad kojima nećemo plakati od smijeha i smijati im se od jada.

3.6. – Nedjelja

Koliko je država nakaradna i koliko je ustvari priča  o planiranom smještanju migranata šuplja, pokazuje i vapaj bihaćkog Crvenog križa. Naime, uz svu silu galama o o organizaciji i svladavanju poteškoća, kuhinja Crvenog križa u Bihaću nema više novca za kuhanje.

Neprebrojani migranti, nažalost, služe za brojanje i dokaz da ova država uistinu postoji bez plana.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close