Pregled tjedna

Nemamo problema

Odlučeno je kako se kazaljke neće pomjerati od 2021. godine. Ni s tim nemamo problema. U nas vrijeme stoji.
Kolumna / Pregled tjedna | 11. 03. 2019. u 10:06 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

4.3. – Ponedjeljak

U spaljenoj državi najveći je problem tko je koga spalio tijekom karnevala. Država je, nakon karnevalskog odgovaranja, napokon uručila odgovore Europskoj uniji. Dobar dio odgovora glasi kako odgovora nemamo. Ni dogovora.

SIPA češlja državne institucije. Malo poreznike, malo Ministarstvo obrane. Čekamo samo da SIPA pročešlja SIPA-u.

Otkriveno je da ministar ne zna gdje je diplomirao. I to je sve. Mala bura koja se podigla neće pomaknuti s mjesta ni ministra ni one koji s diplomama galame kako moraju bježati iz BiH.

Odlučeno je kako se kazaljke neće pomjerati od 2021. godine. Ni s tim nemamo problema. U nas vrijeme stoji.

5.3. – Utorak

Miloradu Dodiku se, kaže, ne dangubi. Dao je rok kolegama u Predsjedništvu od godinu dana da učine nešto. Ako se to ne dogodi, napustit će, kaže, Predsjedništvo. Eto načina Komšiću i Džaferoviću da se riješe Dodika. Trebaju samo ne činiti ništa i strpjeti se godinu dana. Osim ako Dodik opet ne pogazi riječ pa promijeni ploču kao sa zastavom Republike Srpske ispod koje više ne sjeda.

Filmski pokušaj pljačke u Mostaru vratio je malo povjerenje građana u policiju. Policija, koja je imala saznanja da se negdje nešto sprema, kao što se uvijek negdje nešto sprema kad su mirovine u blagajnama, reagirala je brzo i popravila crnu statistiku svoje uspješnosti.

6.3. – Srijeda

Vrh policije u HNŽ-u napokon je izašao pred javnost. Nije bilo pressice nakon ubojstva 17-ogodišnjaka, nije bilo službenog obraćanja medijima ni nakon ubojstva u Konjicu i bijega Edina Gačića. Pred novinare su stali tek nakon spriječene pljačke.

Pred novinarima ništa novog nisu imali reći ni čelnici stranaka koji predvode još jedno maratonsko formiranje vlasti. Dodik, Čović i Izetbegović nisu postigli ništa novo. Znamo samo da će u koaliciju, da se ne mogu složiti oko NATO-a i da će se raspodijeliti ministarstva dok se usklade vizije za ovaj mandat.  

Na kojoj smo razini, govori i podatak da se krivotvore u BiH i novčanice od 1 KM. Ovi državu bitno je prevariti. Nije bitno koliko.

7.3. – Četvrtak

Za potrošačku korpu potrebno je više od 2.000 KM. Prosječna plaća je kofol 914 KM iako dobro znamo da, kad bi se odbile svote onih čije su korpe državne jasle, ta plaća nije ni blizu tolika.

Dakle, jasno je – svima, valjda, osim onima što brinu o nama – da se iz ove zemlje bježi zbog vječito prazne korpe i zbog nedostižne razlike do prosječne plaće. Nitko se nije, a vidjet ćemo da i neće, počešao i rekao kako mu nije jasan način na koji ljudi preživljavaju u BiH. Mi s korpama i oni na jaslama svakako ne živimo iste živote.

8.3. – Petak

BiH proslavlja Dan žena jednako licemjerno kao i sve druge praznike u državi. Dok se prosipaju čestitke i floskule o pravima žena, one crnče u trgovačkim centrima bez stolica, trpeći nužde i potrebe vlasnika njihovih života da zgrabi još više.

Jedne su žene usamljene prošetale pak za svoja prava, a druge su se tiskale na koncertima i večerama posvećenim pravima, koja su kao i mnoga druga, ispisana na jeftinom papiru.

9.3. – Subota

U Bosnu i Hercegovinu bit će vraćeni teroristi pa bi se država, kojoj nikako ne ide posao sa sigurnošću, trebala uhvatiti u koštac s onima koje nitko neće.

Oboreni su navodno svi zimski turistički rekordi u zemlji. Poželjna smo destinacija za doći i proći.

10.3. – Nedjelja

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić ostao je bez vozačke dozvole. Premijera je uhvatio radar u prebrzoj vožnji. Lakši je za 400 KM i teži za dva kaznena boda.

Fadile, oprosti.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close