Pregled tjedna

Nekad je bolje živjeti u neznanju

I dok je Mamićev glas putovao u nebo, objavljena je i vijest kako je nama u BiH dobro samo mi to ne znamo. A nećemo znati ni o čemu su pričali Milorad Dodik i Dragan Čović.
Kolumna / Pregled tjedna | 09. 07. 2018. u 10:01 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

2.7. – Ponedjeljak

Ako se netko još i nadao, nadao se džabe. Stigla je potvrda s visoke razine kako izbora u Mostaru neće biti ove godine. To što se četvrtkom četvrtkalo o Mostaru nije dovelo ni do čega. Silna zbližavanja o kojima se govorilo nakon sastanaka, samo su pokazale sve daljine što, grad koji tone, čvrsto vuku na dno.

Zavod za javno zdravstvo, koje nitko ne shvaća ozbiljno kao niti jednu instituciju u zemlji, kaže kako nas pušenje ubija. Oni koji bolje poznaju pacijenta i dijagnozu kažu kako to nije samo od dima.

Podaci s izbornih popisa navode kako će i oni ubijeni dimom i ubijeni pušenjem glasovati.

 

3.7. – Utorak

Ništa nas ne može više iznenaditi. Ne trzamo. U samo pola godine institucije i javna poduzeća poželjela su 563 vozila za devet milijuna KM. Od toga, tri milijuna se odvaja za limuzine. Vlast štedi. Pogotovo na odlasku.

 

4.7. – Srijeda

Opet netko zvecka brojkama oko oružja. Naime, Turska je do sada za obuku vojske i oružje dala osam milijuna KM. Nek' se nađe.

A nikako da se nađe netko tko bi tražio naftu u Federaciji BiH. Toliko smo ozbiljni i primamljivi da nam ni zemlju nitko isisati ne želi. Sami ćemo mi to. Navikli smo isisavati se bez koristi do iznemoglosti.

 

5.7. – Četvrtak

BiH je zemlja u kojoj se čuda događaju. Tako se Zdravko Mamić od bjegunca preobrazio u predvoditelja molitve u Međugorju. Neka nam je Bog na pomoći.

I dok je Mamićev glas putovao u nebo, objavljena je i vijest kako je nama u BiH dobro samo mi to ne znamo. A nećemo znati ni o čemu su pričali Milorad Dodik i Dragan Čović. Znamo da je Dodik zaprijetio Hrvatima u BiH zbog uhićenja osumnjičenog za ratne zločine. Znamo i da se prešlo preko toga.

Nekad je bolje živjeti u neznanju.

 

6.7. – Petak

Visina i nacionalnost stvari su koje građani BiH guglaju o svojim političarima. Ne utipkava nitko upite o programima, imovini niti karijerama pa nije teško zaključiti zašto nam je ovako.

Nas ne zanima politika. Zanima nas s koje visine će nas netko, tko zasjedne na vlast, gledati s visoka.

 

7.7. – Subota

Hrvati su opet razvlačili živce s bijele točke. Kolinda Grabar Kitarović je na tribinama pokazala da je Kraljica Balkana. Javnost se zabavljala provjeravajući slave li jedni za druge i koliko u zemljama u kojima se uzgaja mržnja poput cvijeća.

 

8.7. – Nedjelja

U prva tri mjeseca ove godine u BiH je umrlo 9.000 ljudi. Navodeći kako ''nijedna od deset županija u Federaciji u travnju nije imala veći broj rođenih od broja umrlih'', mediji su objavili kako se ''u BiH uglavnom umire''. Živi se negdje drugo.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close