Pregled tjedna

Neće Mostar zbog sebe, ali hoće zbog sarajevskih pasa

Obilježena je godišnjica rušenja Starog mosta u Mostaru. Iskorištena je još jedna prilika da se povuče još jedan rez i razdijeli sve ono što most spaja.
Kolumna / Pregled tjedna | 13. 11. 2017. u 07:22 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

6.11. – Ponedjeljak

Odluka o referendumu o pravosuđu u Republici Srpskoj stavljena je izvan snage. Jednom predstavom u zastupničkim klupama završena je druga predstava. Nakon što su se slegle tolike prašine i ispuhale teške riječi ostalo je kristalno jasno da pravosuđe i kad ga se (s)trese, ostaje nejako za krupne ribe.

7.11. – Utorak

''Mi smo ti koje smo čekali''. Rečenica je to bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, koja školski opisuje kakvim se veličinama vide naši lideri bez obzira na kojoj razini jašu.

Dakle, Duraković je sam sebe čekao. I to je izgleda jedino opravdanje politike u BiH – da netko sam sebe dočeka na nečem mekom. Ostali nek' čekaju. Na tvrdom.

8.11. – Srijeda

Osmijesi između Mostara i Eurowingsa prešli su, Sebijinim rječnikom, u kiselo agregatno stanje nakon što je avio-kompanija podijelila grad i predala ga u ''tuđe ruke''. Odgovorio je mostarski gradonačelnik kompaniji, kompanija je ispravila grešku. Iz Mostara će se letjeti.

Pitanje je samo kako se nepogrješivi Nijemac tako loše raspitao gdje šalje svoje zrakoplove i hoće li itko ikada provjeriti sve ''istine'' koje se pričaju turistima u Mostaru.

9.11. – Četvrtak

Obilježena je godišnjica rušenja Starog mosta u Mostaru. Iskorištena je još jedna prilika da se povuče još jedan rez i razdijeli sve ono što most spaja.

10.11. – Petak

U moru neslaganja u BiH ponovno je na vidiku natezanje koje bi nas moglo zakucati na jedno mjesto za jedno duže razdoblje. Naime, SDA je ponovio kako će odbiti sve ono što je HDZ BiH predložio a što se tiče promjena u Izbornom zakonu. Čeka nas, dakle, natezanje i novi strah od nametanja. 

Većina, koja ima sve u svojim rukama, očito ne kuži kako joj je u rukama i normalizacija ove zemlje. No, sudeći po izjavama, nećemo imati izbora nego tapkati. Nekima je u rukama samo tvrdoglavost i mantra samo da nije kako drugi kaže.

11.11. – Subota

Dogodilo se i to – održani su prosvjedi u Mostaru. Nakon godina nemogućnosti biranja na izborima, nakon tisuća i krikova zbog smeća, nakon tisuća jadikovki zbog mutnih rekonstrukcija, šupljih cesta, poplavljenih ulica, nakon deset malih smrti u bolnici, nakon socijalnih nepravdi, zgrada na sred ceste, stotina neriješenih pljački i ubojstava što miruju, Mostarci su odlučili izaći na ulicu zbog sarajevskih pasa.

12.11. – Nedjelja

Psi su posvađali žedno Sarajevo, a BiH je dobila novu stranku. Most će se, kako je rečeno na predstavljanju stranke, zalagati da mladi mogu otvoriti tvrtku bez marke.

''Članovi 'Pokreta most 21' kroz naredne aktivnosti poticat će mlade na društveni angažman i njihovo uključivanje u sve pore društvenog života'', navedeno je. Ispada tako da će se mlade gurati u velike stranke, jer bez njih nema niti pora, niti života.

Kopirati
Drag cursor here to close