Pregled tjedna

Naše ribe nitko ne peca. One pecaju nas

Zabavlja nas šetanje Zdravka Mamića po BiH i njegove predstave s javnosti i pravosuđem. Kao da nam nije dosta naših šetača i pravljenja pravosuđa lakrdijom u ovoj zemlji.
Kolumna / Pregled tjedna | 18. 06. 2018. u 10:33 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

11.6. – Ponedjeljak

''Nečija politika bila je bazirana na odlasku i poticaju odlaska nekog od naroda'', rekao je neodređeno čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović na konferenciji ''Hrvati BiH – demografska stvarnost'', koja se održala na Sveučilištu u Mostaru.

Upro je tako Čović, neodređeno, prstom u krivca za to što se sve više ljudi pakuje i odlazi rekavši kako je spomenutu poruku poslao Srbima i Bošnjacima. No, još uvijek ne znamo točno tko je krivac za odlaske.

Dakle, i naši bjegovi uzimaju se – i uzimat će se – kao pepanje predizbornih šupljih priča. O odlasku se trebalo razmišljati prije pakiranja kofera. Uzalud su sada konferencije, pranje ruku od javnih izjava da je iseljavanje plod nečije mašte i nečijih podmetanja i prizivanje inovativnosti. Valjda nas je vrijeme naučilo da povratka nema i da predizborne kampanje nikoga nisu vratile kući nego ga otjerali u nepovrat.

12.6. – Utorak

Dok kod nas još uvijek ne može nitko ni s kim, veliki neprijatelji su se zagrilili, Donald Trump i Kim Jong Un potpisali su povijesni sporazum i stavili točku na i da, čini se, jedino mi, zaglavljeni u svom trokutu, ne možemo ništa potpisati. Osim razlaza.

13.6. – Srijeda

Kako duboko smo zaglavili u svojem bezumlju govori i osuda djevojčice koja nije željela biti kao drugi.

To što je darivanje novca oboljelima od raka umjesto maturalne haljine naišlo na osudu najbolje govori o tome da nam je društvo načela opasna bolešćurina i da nam lijeka nema. Ma koliko netko skupljao novca za nas.

14.6. – Četvrtak

Zabavlja nas šetanje Zdravka Mamića po BiH i njegove predstave s javnosti i pravosuđem. Kao da nam nije dosta naših šetača i pravljenja pravosuđa lakrdijom u ovoj zemlji.

Godinama već slušamo kako je korupcija najveća boljka našega društva. Gledamo i kako tu priču preuzimaju oni što se godinama šetaju iz fotelje u fotelju ostavljajući za sobom ljepljiv trag i pune urede svojih koje trpaju na radna mjesta i državne jasle.

Prezabavilo nas je valjda domaće šetanje pravosuđa pa smo zapjenili na novu epizodu, s novim likom. Naše ribe nitko ne peca. One pecaju nas.

15.6. – Petak

Da oni misle da smo mi stoka dokazala je izjava načelnice Općine Jezero koja je poručila kako treba porazbijati automobile onima koji prosvjeduju zbog visokih cijena goriva.

Kad se prije ovog blebetanja načelnica Snežana Ružičić hvalila sama sobom napisala je kako je ''završila vise obuka u polju multietničkog dijaloga i odnosa sa javnošću , certificirani je NLP praktičar. Posjeduje dugogodišnje iskustvo u implementaciji projekata iz oblasti ekologije i turizma. Angažirana u vise komisija i odbora na lokalu''.

Nema šta. Praktična je i obučena za dijalog.

16.6. – Subota

Otvorena je turistička sezona na bh Jadranu. U Neumu je pala prva klapa za ovogodišnju sezonu truskanja do turističkog odredišta koje je povezano sa svim i svačim osim sa svojom zemljom.

17.6. – Nedjelja

Potpisale su sporazum Grčka i Makedonija. Trideset godina natezanja oko imena stalo je u dva potpisa, ali nije prestalo. S obje se strane tvrdi kako su dali previše.

Kod nas potpisa za budućnost nema. Kod nas se na papir stavljaju samo kratkoročni planovi za zauzimanje pozicija s kojih će se pokušati uzeti sve.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close