Pregled tjedna

Naprijed unazad

Po medijima se još uvijek ''razvlače'' krivci za mostarski Aluminij. Nitko ozbiljno da potegne imena i cifre s nulama koje su giganta učinili nulom.
Kolumna / Pregled tjedna | 29. 07. 2019. u 09:18 Berislav JURIČ
Kopirati

22.7. – Ponedjeljak

Nitko ne trza na priopćenja o tome da su lijekovi u BiH u ravnini toaletnog papira prilikom uvoza. Navikli smo da su nam svi problemi za brisanje.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po medijima se još uvijek ''razvlače'' krivci za mostarski Aluminij. Nitko ozbiljno da potegne imena i cifre s nulama koje su giganta učinili nulom. Radnici ''dižu'' papire. Nitko ne vjeruje u priču o novom životu tvornice.

Mostar, ako nije zaboravio, opet ne zna kome da vjeruje u priči s piralenom. Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, iako na odmoru i iako to rijetko čini, dao je intervju u kojem kaže da je piralen politika. Nema tko utvrditi ima li negdje piralena, pa samim tim njega i nema. Tješi se, otprilike, ovim riječima Bešlić iako je laboratorij službeno u skraćenicama koje Bešlićevi ljudi ne razumiju, naveo kako sve vodi prema tome da piralena ima.

23.7. – Utorak

I nije dugo Bešlićeva utjeha trajala. Udruga koja ga je prijavila tužiteljstvu ponovno je u javnost plasirala dokumente koji pobijaju sve Bešlićeve utjehe. Sreća pa je Grad na kolektivnom godišnjem, a grad na kolektivnoj amneziji.

I dok se Bešlić i Mostar bore sa skraćenicom i kemijom, kemije ima među SDA i HDZ BiH. Kažu to čelnici stranaka potvrdivši da će, nakon odmora, poraditi na kemijskim odnosima iako bi se najradije potrovali kemijskim otrovima. Naravno, nakon podjele resora.

24.7. – Srijeda

Komšić se pravi da zna sve tajne o Aluminiju, SDS se odjednom gura u vlast, SDA ratuje s bivšim članovima, a SDP istaknute članove pretvara u bivše.

Radnici Aluminija prijete novim prosvjedima. Erdogana su opet ubili na odmoru. Mi se pravimo da smo živi.

25.7. – Četvrtak

Dok odmara mostarska Gradska uprava, mulj s pročistača za kojeg gradonačelnik kaže da nije otrovan, misteriozno nestaje.

Stranke se šamaraju krivnjama za Aluminij. Svi znaju da nisu oni krivi, a tko je, to ne znaju i ne žele znati.

26.7. – Petak

Radnici Aluminija podijeljeni su u skupine. Sve skupine čekaju. Hrvati, iako su rekli kako nema ničega bez novog izbornog zakona, neće sprječavati formiranje vlasti.

Čelnik HDZ-a BiH kaže kako se Hrvati u BiH pokušavaju očuvati. Čini se kako im baš i ne ide ništa osim pokušavanja.

27.7. – Subota

Bakir Izetbegović, koji tiho priprema SDA da prodaje građansku priču, objavio je što tko može dobiti u formiranju vlasti nakon sunčanja.

Priznao je time kako se ipak sve njega pita i kako će svi partneri dobiti samo ono što on odluči dati.

28.7. – Nedjelja

Iako su najavili kako će nova vlast mirovati do jeseni, kao da se ikada ijedna vlast u BiH rastrgla od kakvog djelovanja, političke stranke, poput male djece, tužakaju se preko medija.

Tko je kriv, tko prav, tko je ovo a tko ono... sipaju se priopćenja onih koji će, kad se osunčaju i osole, sjesti voditi ovu zemlju naprijed.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati