Pregled tjedna

Naprijed unazad

Po medijima se još uvijek ''razvlače'' krivci za mostarski Aluminij. Nitko ozbiljno da potegne imena i cifre s nulama koje su giganta učinili nulom.
Kolumna / Pregled tjedna | 29. 07. 2019. u 09:18 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

22.7. – Ponedjeljak

Nitko ne trza na priopćenja o tome da su lijekovi u BiH u ravnini toaletnog papira prilikom uvoza. Navikli smo da su nam svi problemi za brisanje.

Po medijima se još uvijek ''razvlače'' krivci za mostarski Aluminij. Nitko ozbiljno da potegne imena i cifre s nulama koje su giganta učinili nulom. Radnici ''dižu'' papire. Nitko ne vjeruje u priču o novom životu tvornice.

Mostar, ako nije zaboravio, opet ne zna kome da vjeruje u priči s piralenom. Mostarski gradonačelnik, Ljubo Bešlić, iako na odmoru i iako to rijetko čini, dao je intervju u kojem kaže da je piralen politika. Nema tko utvrditi ima li negdje piralena, pa samim tim njega i nema. Tješi se, otprilike, ovim riječima Bešlić iako je laboratorij službeno u skraćenicama koje Bešlićevi ljudi ne razumiju, naveo kako sve vodi prema tome da piralena ima.

23.7. – Utorak

I nije dugo Bešlićeva utjeha trajala. Udruga koja ga je prijavila tužiteljstvu ponovno je u javnost plasirala dokumente koji pobijaju sve Bešlićeve utjehe. Sreća pa je Grad na kolektivnom godišnjem, a grad na kolektivnoj amneziji.

I dok se Bešlić i Mostar bore sa skraćenicom i kemijom, kemije ima među SDA i HDZ BiH. Kažu to čelnici stranaka potvrdivši da će, nakon odmora, poraditi na kemijskim odnosima iako bi se najradije potrovali kemijskim otrovima. Naravno, nakon podjele resora.

24.7. – Srijeda

Komšić se pravi da zna sve tajne o Aluminiju, SDS se odjednom gura u vlast, SDA ratuje s bivšim članovima, a SDP istaknute članove pretvara u bivše.

Radnici Aluminija prijete novim prosvjedima. Erdogana su opet ubili na odmoru. Mi se pravimo da smo živi.

25.7. – Četvrtak

Dok odmara mostarska Gradska uprava, mulj s pročistača za kojeg gradonačelnik kaže da nije otrovan, misteriozno nestaje.

Stranke se šamaraju krivnjama za Aluminij. Svi znaju da nisu oni krivi, a tko je, to ne znaju i ne žele znati.

26.7. – Petak

Radnici Aluminija podijeljeni su u skupine. Sve skupine čekaju. Hrvati, iako su rekli kako nema ničega bez novog izbornog zakona, neće sprječavati formiranje vlasti.

Čelnik HDZ-a BiH kaže kako se Hrvati u BiH pokušavaju očuvati. Čini se kako im baš i ne ide ništa osim pokušavanja.

27.7. – Subota

Bakir Izetbegović, koji tiho priprema SDA da prodaje građansku priču, objavio je što tko može dobiti u formiranju vlasti nakon sunčanja.

Priznao je time kako se ipak sve njega pita i kako će svi partneri dobiti samo ono što on odluči dati.

28.7. – Nedjelja

Iako su najavili kako će nova vlast mirovati do jeseni, kao da se ikada ijedna vlast u BiH rastrgla od kakvog djelovanja, političke stranke, poput male djece, tužakaju se preko medija.

Tko je kriv, tko prav, tko je ovo a tko ono... sipaju se priopćenja onih koji će, kad se osunčaju i osole, sjesti voditi ovu zemlju naprijed.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close