Pregled tjedna

Mladež protiv igrica na mobitelu, ali ne i igrica životom

Zna zlatna mladež što je najbolji recept, a to je zavući se što dublje i čekati da se ukaže prilika za sigurno uhljebljenje jer to je najjača politika svih stranačkih mladeži u državi.
Kolumna / Pregled tjedna | 23. 04. 2018. u 10:17 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

16.4. – Ponedjeljak

Šivači, stolari, bravari, prodavači, konobari, zidari, obućari, zavarivači, tesari, tapetari... čine top-listu najtraženijih zanimanja, pokazuju analiza potreba tržišta rada u FBiH u 2018. godini.

Mi ćemo se ovdje ipak školovati za gospodu. Kad odemo preko granice bit ćemo šivači, stolari, bravari, prodavači, konobari, zidari, obućari, zavarivači, tesari, tapetari...

17.4. – Utorak

Parlamentarcima je malo gorjelo pod razmaženim zadnjicama kad su se sukobili branitelji s policijom ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Prosvjednici su željeli ući u zgradu, policajci su stali u obranu zadnjica, a zadnjice su se izvukle iz zgrade.

Može se očekivati izglasavanje kakve odštete za duševne boli pretrpljene zbog bijega od mase koju nitko ne doživljava.

18.4. – Srijeda

''Ne postoji nikakav rizik od oružanog sukoba u BiH'', utješio nas je prvi Europljanin u BiH Lars-Gunnar Wigemark. Kaže ''kako nije vidio nikakve interne, niti dokumente ili analize izvana koji bi na bilo koji način upućivale na rizik od oružanog sukoba u BiH''.

Još se čeka da ga netko demantira.

19.4. – Četvrtak

Pala je nova runda pregovora o izborima u Gradu Mostaru. Baš kad su se svi ponadali da bi pregovori mogli uroditi plodom, stranke su odlučile da će sastanci postati tajnovitiji. Zaboravili su, izgleda, kako se na početku galamili da treba u sve uključiti javnost.

A javnost je očito uključena. Na aparate.

20.4. – Petak

Ipak se nije raspravljalo o (ne)spretnim izjavama o ratu i oružju Bakira Izetbegovića. Prijeći će se preko toga. Jednako tako prijeći će se i protiv europskog upozorenja da javnim televizijama u BiH upravljaju stranke. Baš kao što se prešlo preko apsolutnog, apsolutnog klimanja glavom, preko javno iznesenih tvrdnji novinara s javnog servisa da ih je politika jednim pozivom maknula iz programa i preko nebrojenih vapaja da javni servis nanosi razumu više štete nego koristi.

Istodobno, nogometni svijet dobio je potvrdu da Arsene Wenger napokon odlazi. Mi još čekamo da oni koji su došli 1996. Na klupe naših života odu. Rezultati odavno nisu na njihovoj strani.

21.4. – Subota

Zgrozila se mladež SDA zbog igrice u kojoj njihov predsjednik trči za novcem. Raspalila je mladež po protivnicima lika i djela, zanijela se paranojom općeg neprijateljstva i upozorila kako se protiv BiH vodi rat.

Nije se mladež ove stranke, baš kao niti jedna mladež bilo koje stranke, ovoliko raspisala o kriminalu, korupcijama, političkim prevarama, lošim ekonomskim politikama i lažima lidera koji nas ne vode u budućnost nego tjeraju u prošlost.

Zna zlatna mladež što je najbolji recept, a to je zavući se što dublje i čekati da se ukaže prilika za sigurno uhljebljenje jer to je najjača politika svih stranačkih mladeži u državi.

Nije zagalamila mladež na nepotizme. Mladež i mladeži postoje jedino za to.

22.4. – Nedjelja

Raspričao se u stranačkoj ulozi predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić više nego što je pričao kao lider ministara. Raspalio je po prijateljima i neprijateljima, rekao kako je BiH prva po izvozu u regiji i kako SDA drži 80 posto procesa reformske agende.

Čini se kako se pomalo otkrivaju karte i da će neizvjesnost u kojoj nas SDA drži splasnuti. Bit će Zvizdić kandidat za Predsjedništvo BiH, a onda ćemo se tek naslušati brojeva i slova ma koliko nestvarni i daleki od stvarnosti bili. Naše uši sve trpe i sve praštaju.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close