Pregled tjedna

Mi kad udaramo, to je u redu

Kad je otkriveno da su dječaka napali domaći navijači, javnost je utihnula. Mi kad udaramo svoju djecu, onda je to u redu.
Kolumna / Pregled tjedna | 13. 05. 2019. u 10:09 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

6.5. – Ponedjeljak

''To je sve jasno, SDA - Ministarstvo vanjskih poslova, DF - Ministarstvo obrane i SBB - Ministarstvo sigurnosti. To je to'', poručeno je iz SDA.

I dok je dupetima jasnije gdje će sjediti bez obzira na glavu, potrošačka korpa, koja je skočila na skoro 2.100 KM, zbunjuje ljude jer im nije jasno kako uopće žive. Korpa nema veze sa životom. Za život treba šaka i kapa.

I dok se teški kriminal skriva, policija se hvali rasvjetljenjem nečuvene krađe. Ukrao je netko 27 čokolada, pola je pojeo, a pola prodao ispod cijene.

7.5. – Utorak

Bosna i Hercegovina kleči pred investitorima i šaptom zadužuje zemlju kojoj ne govori gdje idu posuđeni novci. Sve što je do sada posuđeno, ne vidi se, a naslušali smo se o pozajmicama za kilometre koji nisu mrdnuli ni metar.

U isto vrijeme, objavljeno je kako se smanjio broj nezaposlenih u BiH. Razlog je, a što nije objavljeno, to što su lijeni zavodi počeli brisati one lijene nezaposlene i što se u BiH svakodnevno smanjuje broj onih koji nisu lijeni otići.

Sve ovo, naravno, nismo čuli niti u jednom planu bilo kojeg od licemjera koji planira sjesti u ministarsku fotelju. Čim glumci odglume dogovor.

8.5. – Srijeda

Naslušali smo se osuda napada na dječaka i nabacali smo drvlje i kamenje na migrante zbog napada u kojem je 17-ogodišnjak zadobio ozljede opasne po život. Vrištale su društvene mreže od mržnje prema onima što u bijegu glavnom bez obzira zaglaviše u zemlji bez obzira. Kad je otkriveno da su dječaka napali domaći navijači, javnost je utihnula. Mi kad udaramo svoju djecu, onda je to u redu.

A šuti i vječno napuhani branitelj naroda, HDZ BiH na prijedlog da se Dževad Mlaćo proglasi počasnim građaninom Bugojna. Iako se uz Mlaću veže određivanje sudbina bugojanskih Hrvata, oni koji sada Hrvatima određuju sudbine bjegunaca iz domovine, ni slova nisu rekli kako bi podsjetili na pravdu za koju, očito, nikoga nije briga. HDZ-ovi su ogranci zauzeti mobilizacijom ljudi za europske izbore.

9.5. – Četvrtak

Bezidejna ljevica u BiH opet izvodi performanse. ''Sveopći'' sastanak donio je ime novog pokreta, koji, kako kaže, neće biti nova stranka, nego nova platforma koja će ujediniti sve ljevičare. Onda je puklo. Ljevičari u BiH ionako imaju obje desne.

10.5. – Petak

Velikog repubilikosrpskog Baju izblamirao je kosovski Baja odbivši se s njim rukovati. Prije toga, branitelj srpstva Milorad Dodik, očitao je lekciju Hashimu Thaciju a ovaj je pak regiju zabavio po uzoru na Dodika rekavši kako treba brisati neke granice.

A granice briše i SDA najavivši kako su širom otvorena vrata za SBB u vlasti. Sapunica koja traje više od pola godine, a zbog koje nitko nikada neće odgovarati, još traje. Razlozi za neformiranje vlasti se više i ne spominju. Zašto bi? Preplaćeni zastupnici, ta vojska neradnika, podigla je ruke za proračune. Ostalo je sve predstava.

11.5. – Subota

Dok još uvijek čekamo odgovora zašto je veteranka SDA bila na sastanku mladih parlamentaraca, stiže nam novi biser. Željka Cvijanović rekla je da je BiH u kandžama neodgovornih političara. Inače, Željka Cvijanović je političarka.

12.5. – Nedjelja

Opet se zabavljamo uniformama i svađama u Predsjedništvu i oko njega. Milorad Dodik zna što kad treba reći pa se još jednom pridružujemo kolektivnom ljuljanju stabilnosti. Ljulja se Srbija, Kosovo, Albanija, Crna Gora. Zašto bismo mi mirovali?

Izlile su se rijeke. Počele su najavljene poplave. Oni što nas brane od prirode, zasjedali su. Vidimo kako su pripremili vreće pijeska. Sirotinja će opet nastradati, a novac za saniranje šteta opet će se sanirati. 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close