Pregled tjedna

Kilometar dug 14 milijuna eura

Nitko ne trznu na vijest da će se dignuti kredit od kojeg će 70 milijuna eura potrošiti za izgradnju oko 5,1 kilometara autoceste.
Kolumna / Pregled tjedna | 17. 09. 2018. u 10:06 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

10.9. – Ponedjeljak

Uhićen je boksač koji je u nečije ime pokušao ubiti novinara. Policija će žrtvovati dva policajca u slučaju Davida Dragičevića. Veliki neće pasti.

Za to vrijeme, susjedi malo mašu zastavama. Kod nas se odmaraju ramena za mahanje. Za sada se vježbaju samo tabani proračunskih korisnika.

Tako su nastavnici u Mostaru prošetali tražeći veća primanja. Pred izbore. Vlada HNŽ-a rekla je kako novca nema. Pred izbore.

Pred izbore je i ministar prometa Denis Lasić, jedan od šutljivijih u ovoj vlasti, rekao kako ćemo graditi nove ceste. Pred izbore je i umalo pretučeni ministar Salko Bukvarević obećao objavu registra branitelja i boraca u Federaciji.

Republikanci su objavili kako je HDZ BiH prepisao program. To nikoga nije dotaklo. Najmanje HDZ.

Sankcije su dotakle Nikolu Špirića.

11.9. – Utorak

Dok se u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pričaju bajke za oproštaj od mandata, ''neviđeni'' skandal potresa zemlju.

Da budemo sigurni da smo u svemu na dnu i da zapinje i tamo gdje se odapinje, dokaz je Streličarski savez BiH. Naime, inspekciji je naloženo da pročešlja likove s lukovima i strijelama jer državni Savez u članstvo ne želi primiti Savez iz Republike Srpske.

Toliko o pričama kako sport (u BiH) spaja.

12.9. – Srijeda

Nitko ne trznu na vijest da će se dignuti kredit od kojeg će 70 milijuna eura potrošiti za izgradnju oko 5,1 kilometara autoceste. Dakle, kilometar bi trebao koštati skoro 14 milijuna eura. Ili je sitnica, ili ne računam dobro.

Nitko ne trznu ni na novo obećanje Dragana Čovića, čelnika HDZ-a BiH, kako će do kraja godine Hrvati dobiti ''svoj'' tv-kanal. Obećao je to isto i uoči prošlih izbora, pa je uoči ovog obećanja rekao kako to nije ostvareno jer drugi ne žele. Bitno je obećavati.

13.9. – Četvrtak

Komentari na društvenim mrežama brutalniji su nego u predizborno vrijeme prije četiri godine, kažu oni što prate komentare.

Brutalniji su, dakle, stranački vojnici koji pod nemaštovitim nickovima prosipaju pamet braneći dupe svojih nadređenih. Prosipanje anonimnih stranačkih mozgova, prividno i plitko polemiziranje s narodom koji samo priča u komentarima ili sebi u bradu, očajnički je pokušaj izvrtanja stvarnosti i uvježbani put uvlačenja.

Uvukao se netko i Sebiji Izetbegović zalijepivši je na bocu vode. Neke stvari ipak ne gase žeđ.

14.9. – Petak

Opet nitko nije skočio na noge. A za skok je valjda dovoljno to što su počele isplivavati izborne prevare. Ljudi otkrivaju da su već glasovali, institucije kažu da ne mogu mrtve maknuti s lista pa će opet glasovati, a prijava o prevarama sve je više.

Nitko ništa. Ni poštene stranke, ni izvarani narod, ni institucije koje rade svoj posao.

15.9. – Subota

Stiglo je novo igranje brojkama u BiH. Naime, objavljeno je kako je u zadnjih pet godina zemlju napustilo 180 tisuća ljudi.

Vjerojatno je to stvar koju nećemo čuti u predizbornim kampanjama. Ljudima u foteljama ipak je najvažnije da ne iseljavaju fotelje.

16.9. – Nedjelja

Poskupjet će kruh.

Kopirati
Drag cursor here to close