Pregled tjedna

Jedan obraz i dva muda pod bubrege

Komšić je završio u bolnici. Ne zbog obraza, nego zbog pluća. Obavještajna sapunica dobila je odgovor od Tužiteljstva i napuhala novi balon.
Kolumna / Pregled tjedna | 08. 04. 2019. u 10:00 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

1.4. – Ponedjeljak

Svjetski dan šale. U Bosni i Hercegovini malo tko može osmisliti kakvu vijest a da bi javnost nasjela na prvoaprilski štos. U ovoj zemlji sve izgleda kako jedna obična, jeftina šala samo što se malo tko više smije.

I dok narodi pucaju po šavovima, o oklope nedodirljivih i to se odbija. Oni pucaju od podsmijeha i s njima nema šale.

2.4. – Utorak

Nakon neozbiljnog dana u ozbiljnoj državi pala su tumačenja ulaska u vlast Željka Komšića koji je očito zaboravio kako je pred javnosti upirao u svoj obraz misleći valjda da će mu netko povjerovati da ga neće opet prodati.

Hrvatska strana s jedne strane poručuje da će Komšića u vlasti prihvatiti samo ako prizna čiji je. S druge strane, Hrvati Hrvatima spočitavaju licemjerje i novu prodaju muda pod glasačke bubrege. Izborni zakon i uvjetovanja sve više blijede. Slijedi borba za strateška mjesta i njihove ljude. I sinove iz Štulićeve pjesme.

Uhićen je bivši ministar. Neka ne misli netko da je proradilo pravosuđe. Proradila je osveta jedne stranke drugoj.

Bivši borac, koji očito nema problema sa životom na rubu, očitao je novinarima lekciju kako je SDA stvar koja se ne napada, a estradne zvijezde napuhanih usta skinute su s proračuna. Stvarnost, koja očito nikog ne zanima, potpuno je ispuhanija – potrošačka korpa opet je skuplja.

3.4. – Srijeda

SDA traži da se ne održi Parada ponosa jer to unosi nered u državu. Naravno, sve ono što oni rade, osim što unosi nered, iznosi ljude iz zemlje. S druge strane, SDA-ovsko prosipanje pametni začinila je zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević koja je objavila kako bi trebalo izolirati sve one što bi na paradu. Zna li zastupnica pod maramom da to nema veze s borbom za onaj svijet u kojem ona ne želi da netko izolira nju zbog marame? Očito ne zna jer, kad je SDA u pitanju, mogu postojati jedna pravila za sve, a jedna samo za SDA.

Komšić je završio u bolnici. Ne zbog obraza, nego zbog pluća. Obavještajna sapunica dobila je odgovor od Tužiteljstva i napuhala novi balon.

4.4. – Četvrtak

Slušamo iz različito nakrivljenih usta različite definicije tko koči formiranje vlasti. Slušamo kako nas skoro 30 godina nakon rata mine i dalje ubijaju. Ne slušamo tko je klepio novac za deminiranje.

5.4. – Petak

Dok se s jedne strane, unatoč obećanjima da neće, dižu zajedno ruke za Blog 7 u Tuzli, u Vladi Federacije puca ponovno bošnjačko-hrvatska ljubav. Nikako da se dvije strane, osuđene na zajednički brak u kojem ispaštaju kao i uvijek djeca, dogovore hoće li se preglasavati ili doglasavati.

Službeno je pao potpis na Komšićev obraz, službeno je Naša stranka rekla da neće više s DF-om pa je načeta rupica da se ostvari jedini Izetbegovićev cilj – kanton Sarajevo.

I dok se mi zgražamo nad prostitucijom, djeca plaču jer je natjecanje iz matematike otkazano zato što ministarstvo nije dalo novac za sendviče. Ministarstvo valjda poznaje jedino stavke s miješanim mesima, pečenjem i drugim delicijama što ne stanu između dvije kriške kruha.

6.4. – Subota

DF, koji je izdao birače i partnere, kaže da mu vlast nije prioritet nakon što je pao potpis za vlast. Sebija je dobila čestitku za rođendan umjesto Sarajeva koje proslavlja antifašizam iako gradonačelnik ne zna protiv čega su se izborili i iako u glavnom gradu raste antifašizam što je, prema definicijama pametnijih ljudi od naših pametnjakovića, moderni fašizam.

A pametnjakovići s tribina poručili su što će biti s Paradom ponosa. Poručile su to isto i bradonje napadnuvši ''odmotane'' djevojke. Nikom ništa.

7.4. – Nedjelja

Sasipaju se redovno na redovitoj sesiji intelektualci pa smo čuli da BiH nije sastavljena od entiteta i da je država odjednom (samo) Bosna i da državi treba zadati bosanski ritam.

Pametni valjda, koji se ne pušu na sesijama, znaju gdje ritmovi bubnjeva vode ovu zemlju.

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close