Tupilo

Sve smo čuli

Ne brine njih što ih se sve manje sluša, što slušači odlaze, okreću glavu ili ju zabijaju u pijesak od srama što žive kao bijeda pod uzavrelim bh nebom i pod uglancanom cipelom...
Kolumna / Kolumne | 07. 08. 2018. u 10:18 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nema se što reći. Sve smo si rekli i sve smo si prešutjeli. Naslušali smo se predizbornog zagrijavanja u kojem se, kao nikada do sad, predizborno pjenilo i potezalo riječi koje su samo davale jadniji odjek ehu životarenja u BiH.

Prije nego što su otišli hladiti loptice na more, tipkači priopćenja i govornici sa svih razina i uzvisina za govorenje, zatrovali su dodatno ionako zatrovan život u zemlji u kojoj se življenje svelo na gledanje prepucavanja koja ne vode nikud osim prepucavače na zapikane pozicije.

Pred ljetni raspust umjesto mora dobijemo more vrućih tema dok podgrijavači idu bez previše računice na odmaranje. Nama ostanu u ušima ratni pokliči, najave vruće jeseni, sjenke uperenih prstiju koji sijevaju sa svih strana pokazujući na svim stranama krivce i obećanje da će nakon ljeta biti još toplije.

Svima je jasno da velikani govora i vizionari naše gore budućnosti već godinama govore samo ono što oni žele čuti i ono što će druga strana dočekati na volej koji će se opet vratiti volejem i toliko pregrijati loptu da će eksplodirati u kriku besmisla njihovih predizbornih poruka.

Ne brine njih što ih se sve manje sluša, što slušači odlaze, okreću glavu ili ju zabijaju u pijesak od srama što žive kao bijeda pod uzavrelim bh nebom i pod uglancanom cipelom čije đonove troše samo podovi službenih automobila.

Dosegli su još jednom vrhunac svojeg djelovanja a to je šuplja, predratna priča u kojoj nema mrve budućnosti.

Nakon ljetnog hlađenja i cijeđenja loptica, oni čija se koža ne guli nakon sunca, podgrijat će ponovno lonac. Ucijenjeni, uhljebljeni i zaluđeni, naoštrit će olovke. Ostali neće ni sačekati da čuju hoće li spomenuti netko budućnost i rješenje problema.

Znamo da neće. Oni rješenja nemaju. Hraneći problem, oni hrane sebe. I nema se tu što reći. Sve smo čuli, i sve smo prešutjeli.

 

 

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close