Pregled tjedna

Što to Šemso zna više od nas?

Kolumna / Kolumne | 18. 04. 2016. u 07:05 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

11.4. – Ponedjeljak

Odzvonila je u ušima domaće javnosti poruka Enisa Bešlagića domaćim političarima. Kao da nitko nikada u ovoj državi nije održao monolog ''predstavnicima u vlasti'' kakav je održao dobitnik Večernjakovog pečata za osobu godine koja volontira. I kao da se čitavi životi u ovoj zemlji ne svode na volontiranje.

12.4. – Utorak

Održali su lideri regije niz sastanaka u Mostaru, u kojem posljednjih godina niti jedan sastanak nije urodio plodom. Padala su navodna pomirenja, sijevali su osmijesi pred blicevima, a onda je na vidjelo izišlo ono što se mjesecima umotava – Dogovora nema, pa ni u Mostaru, oko Mostara ništa nije dogovoreno.

13.4. – Srijeda

Ako netko nije čuo da BiH ima predstavnika za besmisleni Eurosong zbog pjesme, onda je za to mogao čuti zbog incidenta i tučnjave koja je izbila nakon pijanke. Umjesto upjevavanja, bh tim izvukao je razbijene noseve, a sva priča o pjesmi koja dobro kotira na kladionicama, pala je u vodu kao što su, za opravdanje, u alkohol pale tablete za smirenje. Nitko nije računao da će bratske ruke poletjeti na bratske noseve, ali se računa da će komšijske ruke podijeliti po običaju najviše bodova najboljim susjedima. U protivnom, letite će eurosongove šake u političke nosnice.

14.4. – Četvrtak

Kako sve manje stvari ozbiljno zazvuči u BiH tako je slabo odzvonila preporuka Europske komisije upućena našoj zemlji. Grubo prevedeno, Bosna i Hercegovina mora se uozbiljiti u onome što radi i početi ozbiljno ostvarivati ono što je obećala. Europa želi da je BiH manje laže. BiH želi da Europa manje traži.

15.4. – Petak

Grad Mostar za zelene površine izdvojit će preko 1,2 milijuna KM. Rekao bi netko da se grad na zelenoj Neretvi kupa u zelenilu i da će se nakon milijun maraka kupati u milijun zelenih travki. No, riječ je o neprovjerljivim brojkama u proračunu i tvrdnjama za koje, kao i za stotine drugih, neće biti odgovora ako se ne ostvare.

16.4. – Subota

Muškarci iz BiH proglašeni su najzgodnijima u Europi. Tako uljepšano zvuče rezultati istraživanja o pretilosti, pa ispada da su muškarci iz BiH ustvari najgladniji u Europi.

17.4. – Nedjelja

Porezna uprava Federacije BiH blokirat će račune javnim poduzećima koja ne uplaćuju poreze i doprinose. Tisuće blokiranih građana ostat će blokirano a država će naplatiti svoja potraživanja tako da će poduzećima odobriti kredit, kojeg će sama vraćati i koji će samo zatvoriti začarani krug dugovanja i propasti u zemlji sposobnoj samo sageti se za dodvoravanje kreditorima.

Kopirati
Drag cursor here to close