Pregled tjedna

Nova sapunica u zemlji bez obrazovnog programa

Kolumna / Kolumne | 21. 08. 2017. u 06:58 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14.8. – Ponedjeljak

Bh sapunica dobiva nove balončiće. Nakon što je predstavljena ekipa koja će snimati film o Aliji Izetbegoviću, krenula su nova prepucavanja. Milorad Dodik, optuživši Bakira Izetbegovića za izvrtanje povijesti, najavio je da će se snimati film o Radovanu Karadžiću, a Hrvati bi mogli snimiti film o Mati Bobanu.

BiH ima toliko jednostrano proglašenih velikana dad bi se sva filmska industrija mogla premjestiti u zemlju bez državne televizije a koja nije imala novog obrazovnog programa od prošlog stoljeća. Jasno je, dakle, što je bitno vođama plemena u BiH - sapunica s poluistinama, što dalje od stvarnog života.

15.8. – Utorak

''U ovoj državi svatko hoće policijsku zaštitu, svi hoće da im se blinka vozilima. Svi hoće zaštitu pred kućom, vikendicom, ljubavnicom ili ne znam više čime", rekao je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić, koji svojim izjavama zabavlja, kako reče, razvaljenu državu, ali ništa više od toga.

Istodobno, svima onima koji bi nekakvu zaštitu i uzdignuti status, puna su usta kako ovadržava trebamijenjati mnoge stvari. Valjalo bi onda i krenuti u promjene. Neka oni mijenjaju sebe ili neka ih mijenja narod. Pitanje je samo koje je od ovog dvoga nemogućije...

16.8. – Srijeda

Odjednom smo zaboravili sav svoj jad i prebacili lopticu na Pelješki most. Dijele se lekcije susjednoj Hrvatskoj, član Predsjedništva BiH misli i na njihov džep pa predlaže tunel kukajući kako BiH nikada nije pristala na to da se kopnom odsječeni Neum od BiH navodno odsiječe mostom od mora.

A onda su se pojavili dokumenti u kojima stoji kako su uvaženi svi zahtjevi BiH po pitanju mosta. E to je naša zemlja – Lakše je prosipati pamet drugima ispod mosta nego sebi asfalt do vlastitoga mora.

17.8. – Četvrtak

Stiže inicijativa SDA o promjeni imena Ulie Maršala Tita u Sarajevu.

"I Allaha mi ćemo uraditi sve da preimenujemo Titovu ulicu! Neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinačko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića. I nikome se nećemo pravdati i prilagođavati. Ovo govorim u ime nove generacije Bošnjaka", napisao je na Facebooku vijećnik SDA u Općinskom vijeću Općine Stari Grad Tarik Dautović.

Navalio je predvodnik nove generacije bijes na sebe. Ako već želimo izbrisati sve one koji su nas izranjavali svojim zločinima valjalo bi krenuti recimo i od novoimenovane škole u Sarajevu. Nova generacija Bošnjaka trebala bi se zabrinuti da ustaša može, a Tito ne može. Ili je opet na snazi ona – samo nek' se lupeta o budućnosti i prošlosti pred izbore.

18.8. – Petak

Mnogi nisu ni znali da hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i nositelj drugih velikih titula ima nalog na Twitteru sve dok slovo L nije završilo u medijima.

Naslađivali su se potom svi na Čovićevo tweetanje kao da sam Čović troši vrijeme na tipkanje, kao da se ograničava na 140 znakova i kao je slovo L jedino na čemu je pao.

19.8. – Subota

Ni jednu jedinu minutu ne možemo pokazati da smo normalni. Navodno navijači u Sarajevu nisu čuli da su pozvani da minutom šutnje odaju počast stradalima u napadu u Barceloni. Još uvijek igramo derbi s razumom. I gubimo.

20.8. – Nedjelja

Požalio se Bakir Izetbegović, čovjek koji uporno tupi o tome kako ne smije nitko dirati Bosnu, a i Hercegovinu, kako je popustila stega međunarodne zajednice u BiH i da nam je zato ovako.

Dakle, priznao je prvi u Bošnjaka kako nam treba neki strani vladar. S njegovom izjavom složit će se mnogi. Domaći nas lome kao da smo stranci.

Kopirati
Drag cursor here to close