Kad je uhićenje?

Grmovi u kojima ne leže lisice i zečevi

Ispljunu bezvezarije u javnost, potapšu omiljene medije i skriju se iza grma u kojem ne leži nikakav zec nego providni pokušaj da se u svom ovoj jadu odglumi nekakva bitnost.
Kolumna / Kolumne | 29. 10. 2019. u 09:53 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošlo je nekoliko dana a najava ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da će biti uhićen nije se ostvarila. Ministar sigurnosti bio je toliko siguran kada je govorio da ima provjerene informacije da se u državnom tužiteljstvu dogovorilo da on bude uhićen zbog nekog tendera.

No, ili je ministar nesigurne BiH toliko siguran da ga ne mogu uhititi ili su mu izvori, kao prvom obavještajcu u državi, jako loši. Mektić, unatoč galami, nije uhićen iako je naveo i zašto bi trebao, skupa s ljudima iz svojeg ministarstva, biti u lisicama.

Uz sve ostale, to je slika Bosne i Hercegovine. Najglasniji od svih ministara, ne po reformama i koračanju naprijed, nego po svojem kafanskom pristupu ministrovanju, zabavlja narod svojim istupima dok stvari za koje je zadužen njegov resor pucaju po šavovima.

I nije prvi, a neće biti ni posljednji. Put da Mektić zabavlja narod i da se kao na kakvoj koridi obraća javnosti ushićen jer će u borbu uskoro bik na kojeg je stavio najviše para. Migrantska kriza, koliko god mi mislili da je tamo negdje i da je nema dok je u nečijem drugom dvorištu, nije stvar za bezvezne galame kakve ministar Mektić obožava.

Bosna i Hercegovina još je jednom pokazala kako ne zna upravljati niti jednim resorom i kako joj se svaka kriza obija o glavu a oni koji bi svojim umovima trebali stajati ispred te krize pretvore se, poput Mektića, u bezvezne galamdžije.

U neznanju kako da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima, visoki dužnosnici ove zemlje redovito se dohvate neke stvari kojom bi zamaglili svoj nerad i sve prste svojih neradničkih ruku uprle u opasne krivce koji, ne samo da rade protiv njega, nego ruše sve što on gradi.

Priče za malu djecu, koje biračko mlitavo tijelo razjapljenih usta još uvijek puši, postaju tako glavni predmet političkih govorancija a problemi ostaju neriješeni i nerješivi jer usijani mozgovi, nakon dobro promišljenih stavki u svojim platnim listama, ne rade ništa drugo nego čekaju da problem što bezbolnije prođe za vrijeme njihova mandata. No, problem migranata, s kojim se Mektić bezuspješno nateže, neće proći tek tako lako.

I nije Mektić jedini niti je njegovo lupetanje iznimka na političkim trulim daskama koje njima život znače.

Puno je onih koji se galamom služe kao jedinim oružjem da krenu pogled sa sebe i da svoju nesposobnost prikriju optužbama da im drugi rade o glavi dok oni ništa ne rade. Ispljunu bezvezarije u javnost, potapšu omiljene medije i skriju se iza grma u kojem ne leži nikakav zec nego providni pokušaj da se u svom ovoj jadu odglumi nekakva bitnost.

Dat ćemo fore još nekoliko dana Mektićevim izvorima da se pokažu kao pouzdani, a onda ćemo odgledati novu epizodu galame. Čim se potroše novci koje je Europa donirala za migrante da bi spriječila kaos kojeg mogu izazvati izgladnjeli ljudi.

Ako se ne dogodi ništa, Mektić bi onda trebao otpustiti svoje loše obaviještene izvore ili barem pjeniti kao da mu bik u koridi krvari a on gubi sve što je imao u zaštićenom životu.

 

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Bljesak.info. Navedeni stavovi ne odražavaju ni stav bilo koje ustanove, subjekta ili objekta s kojima je povezan autor.

Kopirati
Drag cursor here to close