'9. januar'

Dragane, zatvori prozor!

Postrojio je Mile jedinice jer svaka diktatura voli vojne parade. Kako sam kaže, nije htio nikoga moljakati da mu da postrojbe Oružanih snaga...
Kolumna / Kolumne | 09. 01. 2019. u 10:41 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je dan Republike, a hladno kao da ne radi grijanje. Stoga, Dragane, sine, zatvori prozor. Baš kao što sam nedavno u ranijem tjednom promišljanju napisao, eto neka proba otac Dragičević spriječiti obilježavanje srpske Nove godine. Nije uspio niti „rođendan naše Republike”, kako ga nazva Željka Cvijanović. U svojem obraćanju javnosti reklo bi se da nije dobro, ali o tome nema mnogo riječi. Neću ih ni ja trošiti. Ovdje se pomiješalo stradanje jedne obitelji sa svime onim lošim što je u Republici Srpskoj. Obitelj Dragičević samo je simbol stradanja koje svakodnevno trpi svaka srpska obitelj.

Posvetit ću se radije Danu Republike.

Fejk Oružane snage za fejk vožda

Postrojio je Mile jedinice jer svaka diktatura voli vojne parade. Kako sam kaže, nije htio nikoga moljakati da mu da postrojbe Oružanih snaga... Normalno da će se fejk država dičiti fejk Oružanim snagama, baš kao što su se fejk rezervisti svojedobno krili iza skuta JNA. Da nije riječ o animozitetu, podsjetit ću samo na detalj da su te fejk jedinice pod skutima JNA svojedobno počinile prvi ratni zločin na prostorima suvremene Bosne i Hercegovine, odvodeći mladiće i muževe iz atomskih skloništa u Mostaru na smetljište.

Pišem diktatura, a što je drugo, ako zatvara svoje glasne građane. Izići „tenkovima” pred građane (da budemo iskreni, oklopno vozilo nije isto što i tenk, ali fejk Mile nema bolje nego fejk tenkove), što je to nego dikatura. Ako pred svoju naciju smiješ izići samo uz visoku oružanu stražu, onda to nije demokratski izabrana vlast. A Mile zna da službeno niti Nova 2019. godina nije počela u Banjaluci, jerbo je narod rekao da ne želi dočekati još jednu godinu uz ovakvu korumpiranu vlast.

Ne treba ljudima policijska država, jer takva je država isto što i kriminalna. Niti u jednoj ne smiješ zanoćiti na ulici, postoji policijski sat, iako neslužben i fejk. Može te progutati Vrbas ako zanoćiš na ulici. Znaju to najbolje Dragičevići.

No velim, neću o Davidu, ta se priča žalosno preklopila s borbom protiv Miletove diktature. Odnosno, kako je ono prof. Lasić divno sročio pojam „demokrature”. Ono fejk si u demokraciji, a realno ne smiješ pisnut'.

Tako je govorio Pantelija

Na drugom kraju Srpske bio sam prije kojeg dana. Rominjaju ljudi protiv Mileta. Kažu, 2014. je dobio izbore slikajući se kako presijeca vrpcu fabrike SwissLion. Što ne dođe sada presjeći, kada malo Nevesinje ostane bez 40 hranitelja obitelji.

Ne voli Mile hranitelje obitelji, mnogo ih je već otjerao u daleki svijet, u potrazi za kruhom. Ne voli ih Mile jer je hranitelj obitelji zapravo alfa mužjak. A Mile nije alfa mužjak, samo je velik i glasan. Mile je klaun, napravi scenu oko krpice trobojnice, napravi scenu oko vlastitog osiguranja. Ali pazi, ne pravi scenu Amerikancima. Od njih zazire. U njih je na listi. Znate onu crnu listu američkog Deda Mraza, who's naughty or nice, i on se fejk muškarčina boji te male liste.

E to je razlog što on ne smije nikoga moljakati da mu da počasni vod Oružanih snaga. Ivanić se nije plašio ni pred strancima lanuti istinu, kako je ovdje. Ivanić se ne plaši doći ni u Prebilovce, a za razliku od Mileta, ovome ne treba fejk parada osiguranja.

Ne smije Mile inače nacrtati se pred radnicima, bilo rudnika Ljubija, bilo SwissLiona Nevesinje. Možda kad bi se organizirala kakva svečanost lijepljenja vrpce, na ceremoniji zatvaranja fabrike, pa da Mile može doći s fejk Oružanim snagama.

Jer nije Mile muškarčina. Muškarčina je Željka, brate. Svaka njoj čast, naguta se ona za Miletom svakojakih uvreda. No, dobro, zato je plaćena.

Sretan im dan svetog Pantelije, Pantelija je oduvijek govorio da je u kremiranju budućnost. Ima Mile svoj fejk krematorij, a od srpskog naroda ostali samo dugmitji.

Kopirati
Drag cursor here to close