Književna srijeda

Mostar: Predstavljeno književno stvaralaštvo Srećka Marijanovića

Književno stvaralaštvo Srećka Marijanovića predstavljeno je u srijedu u Mostaru.
Kultura / Knjige | 03. 10. 2018. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: DHK HB / Predstavljeno književno stvaralaštvo Srećka Marijanovića

U srijedu 3. listopada 2018. godine, Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosačeu Mostaru predstavljeno je književno stvaralaštvo Srećka Marijanovića.

O njegovu književnom djelu govorili su prof. Antun Lučić i prof. Ivan Sivrić.  Voditelji tribine književnik Ivan Baković i prof. Tina Laco govorili su stihove Srećka Marijanovića.

Srećko Marijanović rođen je u Stocu 1970. godine. Osnovnu školu završava u Hodovu a srednju u Mostaru u tadašnjoj Staroj gimnaziji Upisuje Građevinski fakultet u Mostaru gdje ga u drugoj godini zatječe rat. Danas živi u Hodovu (Stolac) a radi u Ljubuškom.

Izdao je pet zbirki pjesama: Vodeni pištolj (2005), Dvije trećine (2005) zajedno s bratom Bernardom, Ništa u zvijezdama (2009), Moje će uši rasti (2015) i Oženit ću noć (2018). Objavljuje pjesme u tjedniku Hrvatsko slovo, u časopisima: Motrišta, Osvit, Stolačko kulturno proljeće...

Povremeno se bavi obradom kamena. Jedna samostalna izložba kamenih radova na Radimlji. Član je Društva hrvatskih književnika i Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne, priopćeno je iz Odjela za medije DHK HB.

 

Kopirati
Drag cursor here to close