Pred zidom

Sve je pred zidom

U Kongresnoj dvorani hotela "Bristol" u utorak je održano predstavljanje knjige "Pred zidom" autora Seada Đulića.
Kultura / Knjige | 23. 10. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Kongresnoj dvorani hotela "Bristol" u utorak je održano predstavljanje knjige "Pred zidom" autora Seada Đulića.

Programom je moderirala Mia Mušić, a knjigu su predstavili Goran Karanović i Emil Karamatić.  U programu su sudjelovali i članovi Mostarskog teatra mladih, a za glazbeni dio programa pobrinuo se Petar Mihić.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Seada Đulića 

"Sam naslov knjige došao je od imena kolumne koju sam svojevremeno pisao. Uvjerili su me da tih 58 tekstova koji su davno napisani, da su i danas aktualni, da i danas 'stoje', bez obzira na datume i neka imena koja su se promijenila, ali stanje se nije promijenilo.  Kud god sam krenuo, što god hoću, stalno je ispred mene bio zid. Raznorazni zidovi, ne mislim na ove bukvalne političke "E imamo granicu na Bulevaru", nego generalno, bilo kakav probitak da hoću, stalno je ispred zid. Onda sam shvatio da nisam samo ja pred zidom, zapravo, čitav grad je pred zidom. Gdje god kreneš, s koje god strane gledaš, sve je pred zidom. Stalno je nešto što ne možeš premostiti, probiti. Onda sam shvatio da kad budem pisao i tim stvarima što me dovode pred zid da pozovem ljude da rušimo. Da rušimo zidove, mentalne, fizičke, komunikacijske, primitivne", kazao je Đulić na promociji.

Foto: Bljesak.info / Promocija knjige Seada Đulića 

Goran Karanović recenziju knjige završava riječima: " Knjiga ''Pred zidom'' je svjetionik razuma na pučini bosanskohercegovačke tame, koji će još dugo nastaviti da ukazuje ispravan smjer u društvu punom stranputica."

Kopirati
Drag cursor here to close