'Zagrljaj pletene hobotnice'

Mostar: Promovirana slikovnica koja govori o prijevremeno rođenim bebama

'Hobotnica', zapravo, govori o prijevremeno rođenim bebama, a zamišljana je i kao informativna slikovnica.
Kultura / Knjige | 14. 09. 2021. u 19:19 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slikovnica "Zagrljaj pletene hobotnice" koja govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku, promovirana je večeras u Mostaru.

O slikovnici su govorili urednik Šimo Ešić, književnik za djecu i mlade, akademska slikarica Anđela Bukovac te autorica slikovnice Milena Jukić Bandić.

Autorica slikovnice, književnica za djecu i mlade Milena Jukić Bandić kazala je kako je na poziv Udruge za nedonoščad Mostar pristala na pisanje slikovnice koja je namijenjena djeci, ali i odraslima.

'Hobotnica', zapravo, govori o prijevremeno rođenim bebama, a zamišljana je i kao informativna slikovnica u kojoj se svi mogu informirati o problemima s kojima se susreću prijevremeno rođene bebe kao i njihovi roditelji, istaknula je Jukić Bandić.

Predsjednica mostarske Udruge za nedonoščad Ivana Ivanković navela je kako udruga prvenstveno, na bilo koji način, želi dati poticaj novorođenčadi koja su prijevremeno rođena, a to su djeca koja su rođena prije 37. tjedna trudnoće.

''Na sve moguće načine želimo olakšati put kako roditelja tako i te djece koju od milja zovemo Palčići, no za sve to trebamo podršku cijele društvene zajednice. Stoga, molimo sve one koji su u prilici, da na bilo koji način podrže rad udruge'' - naglasila je.

Pritom je napomenula kako su već dobili potporu Grada Mostara koji im je osigurao prostor te svih liječnika na Odjelu za intenzivno liječenje i neonatologiju na Klinici za dječje bolesti SKB Mostar.

Slikovnica je dostupna i u slobodnoj prodaji, a njezinom kupnjom podržava se rad spomenute udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close