Mostar

Poligon ugostio Senku Marić i Danila Lučića

Ovogodišnje, peto izdanje Međunarodnog festivala Poligon započelo je u četvrtak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru
Kultura / Knjige | 13. 10. 2019. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. književnica Senka Marić i srbijanski autor Danilo Lučić bili su gosti večernjeg programa festival Poligon koji se održao u Studiju 64 Narodnog pozorišta Mostar.

Ovogodišnji festival posvećen je temi identiteta, koja je po riječima direktora festivala Mirka Božića, trenutno na razne načine aktualna u svim poljima, od medijskog, preko kulturnog, političkog i obrazovnog i uveliko određuje književnike.

Ovogodišnje, peto izdanje Međunarodnog festivala Poligon započelo je u četvrtak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, a sve do 13. listopada će predstaviti značajna imena iz BiH, Hrvatske, Srbije i Velike Britanije.

Festival će ove godine pokušati govoriti o drugim slojevima koji sačinjavaju ljudski identitet i koji nisu toliko naglašeni, dakle, nisu u onom generalnom tradicionalnom diskursu, od nekih osobnih ukusa i preferencija do društva u kojem se krećete ili onoga što čitate.

Foto: Bljesak.info / Treća večer Poligona
Foto: Bljesak.info / Treća večer Poligona

Festival se zatvara u nedjelju, u Studentskom centru zajedno sa svim gostima autorima i nastupom mostarskog benda Sove.

Foto: Bljesak.info / Treća večer Poligona
Foto: Bljesak.info / Treća večer Poligona

Poligon, još od osnivanja, Mostar nastoji vratiti na književnu scenu Europe, te razbiti stereotipe i predrasude o gradu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close