Ljubo Radić

Promocija: Od Bagdada do tajnog stožera u Neumu

Knjiga će vas prošetati od sadašnjice i ratnih posljedica ovdje i sada, vratiti se do siromašnog krojača u srednjovjekovnom Bagdadu i križarskog rata protiv katara na jugu Francuske...
Kultura / Knjige | 16. 11. 2018. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Centar za kulturu ugostio je promociju knjige pripovjetki 'Drugi mjesec' autora Ljube Radića.
Knjiga sadrži 28 nadrealnih priča s elementima znanstvene fantastike, ali se kroz neke povijesne detalje vraćaju od srednjeg vijeka do stvarnosti.

"Mislim da stvarnost ima neki unutarnji ritam koji u sebi ima jazz-a, klezmera, noise-a i grunge-a iz kasnih 80-ih, početkom 90-ih, kroz koji sam ja sazrijevao, gledao svijet i prihvatao ga ritmički", rekao je autor.

Radić, naoko, nebitnim detaljima dočarava svoja razmišljanja, fantazije, proživljavanje stvarnosti. Radićeva prva knjiga, čitateljima ne nudi lake i jednostavne sadržaje, već nas tjera na komplentaciju i dešifriranje.

Knjiga će vas prošetati od sadašnjice i ratnih posljedica ovdje i sada, vratiti se do siromašnog krojača u srednjovjekovnom Bagdadu i križarskog rata protiv katara na jugu Francuske da napravi pun krug i dovesti do tajnog stožera u podmorju Neuma, u kojem je smještena mornarička kontraobavještajna služba Bosne i Hercegovine, gdje se nespretnosti i šeprtljama koje tamo rade možete grohotom nasmijati.

Kopirati
Drag cursor here to close