HNK Mostar

Vikend rezerviran za ''Zečju rupu''

Radnja se odvija nakon tragične smrti dječaka Dannija na kojega je, dok je ispred kuće trčao za psom, tragično naletio auto.
Kultura / Kazalište | 19. 11. 2019. u 16:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zečja rupa'', drama poznatog i Pulitzeromnagrađenog Davida Lindseya-Abaira, na repertoaru je u subotu i nedjelju, 23. i 24. studenoga, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

U režiji LajleKaikčije, ''Zečja rupa'' progovara o važnim temama za sve ljude, i one koji glume i one koji gledaju.

Radnja se odvija nakon tragične smrti dječaka Dannija na kojega je, dok je ispred kuće trčao za psom, tragično naletio auto. Drama je to o svakodnevici ljudi koji se svatko na svoj način pokušavaju snaći nakon tragedije, o gubitku, ali onom koji pustoši srce, dušu i razum. Priča je smještena u obiteljskoj kući čiji je sklad nepovratno narušen ovim događajem. Abaire ulazi pod kožu majke i oca i prikazuje njihove različite načine nošenja s bolom. S iznimnomglumačkom ekipom predvođenom Jelenom Kordić-Kuret i Erminom Bravom, a pod redateljskom palicom LajleKaikčije, ova anatomija tuge dopire duboko do onih osjećaja koje smo prikrili i maskirali, ali i čini da nas preplavi zahvalnost na svemu onome što imamo.

''Predstava može doći kao poziv na buđenje, da se osvijestimo i budemo zahvalni na onome što imamo i što nam je najvažnije u životu. Koliko god da je ovo priča o gubitku djeteta, ovo je univerzalna priča o gubitku bilo koga'', kazala je ranije Jelena te dodaje kako je ovo i priča o ljudskoj snazi i čovjekovoj žilavoj prirodi da sve preživi i održi se u životu.

Osim Jelene Kordić Kuret iErmina Brave, u predstavi glume Sanda Krgo Soldo, Vanja Matovići Amar Rahić, odnosno alternacija Ali Kamer Aksoy.

Predstava počinje u 20 sati, a mjesta se mogu rezervirati porukom na Facebook stranici Kazališta ili na broj 063 019 019 od 9 do 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close