Za kraj sezone

Uzbudljivi naslovi na sceni Narodnog pozorišta Mostar

Ulaznice za predstave ''Sve je do nas'' i ''Trg ratnika'' mogu se preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati.
Kultura / Kazalište | 24. 06. 2019. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne premijere predstave ''To'' Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, ansambl Narodnog pozorišta večeras gostuje u Konjicuna VI. Festivalu glumca BiH, gdje se predstavljamo sa izvedbom ''Anđeli Babilona'' Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Za kraj sezone nas očekuju još dvije izuzetno zanimljive i uzbudljive izvedbe na sceni NPM, od kojih je prva predstava ''Sve je do nas'' Emira Hadžihafizbegovića koju će popularni glumac izvesti u subotu 29. lipnja sa početkom u 20 sati. Hadžihafizbegović u spomenutoj monodrami glumi profesora matematike bez posla. Riječ je o priči koja nas tjera da se resetiramo, da se borimo i da krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Predstavom  dotiče sve segmente, politiku, biznis, vjeru ... Kako jedan obični čovjek gubi posao, gubi materijalno stanje, zato što govori istinu, ali zato se duhovno uzdiže i postaje sretan. Mostarska publika će imati jedinstvenu priliku pogledati predstavu koja redovno puni sale širom svijeta, bez plaćanja ulaznica, jer se ista održava u okviru kulturno – turističke manifestacije ''Mostarsko ljeto 2019'', a potrebno je samo rezervirati ulaznice na blagajni NPM-a.

Spuštanje zavjese na izuzetno uspješnu kazališnu 2018/2019 sezonu bit će 5. srpnja 2019. godine kada je na repertoaru predstava ''Trg ratnika'' Nicka Wooda, u režiji Dine Mustafića, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmač. Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije ''Mostarsko ljeto 2019'', te je ulaz na predstavu besplatan, uz napomenu da je broj ulaznica ograničen, stoga je potrebno izvršiti rezervacije ranije na blagajni NPM-a.

Također, u okviru ''Mostarskog ljeta 2019'', a u organizaciji NPM-a zainteresirani će imati priliku prisustvovati promociji knjige "Smrt u Hagu - nezavršeno suđenje Slobodanu Miloševiću"dr. Nevenke Tromp koja će biti održana 28. lipnja u Centru za kulturu Mostar sa početkom u 20 sati. Osim autorice, na promociji će sudjelovati Vasvija Vidović, Slavko Kukić i Emir Hadžihafizbegović, a specijalni gost bit će Sir Geoffrey Nice.

Ulaznice za predstave ''Sve je do nas'' i ''Trg ratnika'' mogu se preuzeti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9:00 do 14:00 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close