Premijerna izvedba

Neka živi 'smak svijeta'

Dugotrajnim pljeskom i s dva bisa publika je na premijeri u Narodnom pozorištu Mostar pozdravila ekipu predstave 'Neće biti smak svijeta' po tekstu i u režiji Adnana Lugonića. Predstava je premijerno izvedena u 'Studiju 64', na kamernoj sceni
Kultura / Kazalište | 23. 03. 2018. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obiteljska drama uvijek se događa u prostoru između četiri zida gdje nitko nije pozvan i gdje nitko drugi nije relevantan. Tako je i ovoga puta publika promatrala i nadasve osjećala intimnu ispovijest troje ljudi, svjedočila isječku iz svakodnevnog života jednog bolesnog starca i stopila se sa sestrinskim suzama.

Premijerna izvedba predstave „Neće biti smak svijeta“ održana je u Studiju 64 Narodnog pozorišta Mostar, u prostoru dovoljno intimnom da se na publiku može prenijeti sva silina emocija. 

Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac).

Maša i Nina su sestre. Maša se brine o bolesnom ocu već godinama, Nine već godinama nema. Vraća se i otvara rane. Taj starac, odlični Šerif Aljić, na svojoj pisaćoj mašini piše sve što proizvode njegov tok misli, pa tako piše i o smaku svijeta o kojemu na televiziji neprestano sluša.

Njegovoj kćeri Nini smak svijeta je već bio.

Adnan Lugonić, koji je i autor teksta, kazao je kako je to priča o teškim trenucima i odnosima te kako je na predstavi bilo veoma zanimljivo raditi, ali i jako naporno.

Zaista se i vidi da je iza glumaca naporan rad, ali i odlično odrađen posao. Emociju su vješto i jako dobro prenijeli te su na neki način, osim obiteljskih odnosa, zamjeranja i okrivljivanja učinili da se zapitamo i o onom životnom dobu kada svi postajemo zaista nemoćni i nesposobni za samostalan život. Starost, a uz to i bolest. Dvije mlade glumice su svoje uloge odigrale veoma napeto, njihova lica prenijela su svaku emociju, a to i čini dobrog glumca.

Predviđanja o smaku svijeta samo su nagađanja, stvarne slomove i osobne propasti ova obitelj već je doživjela, ali predstava će itekako živjeti. 

Prva repriza predstave “Neće biti smak svijeta” je u subotu, 24. 3. u 20 sati, a sljedeće izvedbe su u petak, 6.4. i subotu, 7.4. u 20 sati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close