Nešto drugačije za publiku

''Što te nema'' - književni performans mostarskih studenata

Studenti su spojili sve ono što vole i što im je godinama okupacija - poezija, drama i sevdah.
Kultura / Kazalište | 24. 03. 2019. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Što te nema?“ književni je performans u organizaciji  Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru održan je sinoć na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Mostarski studenti ranije su najavili kako u performansu nastoje kroz spoj domaće i svjetske poezije te odabirom najdražih stihova i neobičnim scenskim zahvatima stvoriti jedinstvenu priču o borbi za dominacijom u svim društvenim slojevima.

Predsjednik Kluba studenata hrvatskoga jezika i književnosti "Franjo Milićević" Ivan Volić, ranije je za studentske medije rekao kako su spojili sve ono što vole i što im je godinama okupacija  - poezija, drama i sevdah.

No ništa ne bi bilo moguće bez ljubavi prema umjetnosti, rekao je. A ovim performansom studenti su željeli pokazati i podariti nešto drugačije publici.

Inače, redstava je nastala pod režijskom palicom Ane Dragozet, studentice druge godine Studija novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. U predstavi sudjeluju: Ivana Markić, Kristina Katić, Ana Marić, Danijela Novaković, Anita Ivanković, Valerija Bago, Ana Dragozet, Ivan Ivančić, Mirko Ćutuk i Ivan Volić.

Kopirati
Drag cursor here to close