Puna vreća želja

Poklon predstava mališanima u Mostaru

U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća...
Kultura / Kazalište | 12. 06. 2019. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar, kao partner, u provedbi projekta Interreg MED IMPULSE organizira edukativni tjedan energijske efikasnosti.

U petak, 14. 6. u Gradskoj vijećnici će biti održana radionica na temu energijske obnove javnih objekata, a u utorak  18. 6. u hotelu Mostar završna konferencija projekta. Na konferenciju čiji je domaćin gradonačelnik Mostara pozvani su  svi načelnici i gradonačelnici općina/gradova iz BiH.

Lutkarsko kazalište na tragu uspješne suradnje s Gradom Mostarom u provedbi projekata EE želi dati svoj doprinos darujući besplatnu izvedbu predstave Puna vreća želja. Ta predstava  je nastala u okviru projekta Interreg IPA CBC IRENE kojeg uspješno sa svojim partnerima provodi Grad Mostar.

Predstava će se igrati u redovnom terminu u 11:00 sati u subotu 15.6.2019.

O predstavi: U šumi, koja je dom životinjama, sve je više smeća. Medo i Zeko navikli su se već na život u svome prljavom domu, pa su se čak počeli i veseliti smetlarskom kamionu koji u šumi istovara smeće – jer tamo lako pronalaze hranu, ostatke medenjaka i mrkve! Njihova prijateljica, djevojčica Irena, dolazi u šumu s pecaljkom u ruci, kako bi ulovila zlatnu ribicu. I životinje se uključuju u lov na ribicu, jer svatko za nju ima jednu želju, koju bi htio da mu se obistini. Kako vrijeme odmiče, želja je sve više, puno, puno više od one poznate tri koliko za svoju slobodu ispunjava ribica. Umjesto pune vreće ostvarenih želja Medo, Zeko i Irena otkrit će da nisu sve želje jednake i da se samo za one prave isplati potruditi.

Predstava je u okviru 27. SLUKA u Osijeku dobila povelju Odsjeka za povijest hrvatskog kazališta HAZU za promicanje hrvatske dramske književnosti na lutkarskoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close