HNK Mostar

Početkom idućeg tjedna na repertoaru "Isus, Sin Čovječji"

Riječ je o iznimno raskošnoj scenskoj sintezi suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i obrada tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća te monologa pripovjednog stila
Kultura / Kazalište | 18. 06. 2021. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u ponedjeljak, 21. lipnja, i utorak, 22. lipnja, s početkom u 20 sati, bit će izvedena predstava „Isus, Sin Čovječji“. Predstava je izuzetno dobro prihvaćena kod publike, a na samoj premijeri ganula je brojne kazališne djelatnike.  

Foto: PR HNK Mostar / Iz predstave 

Riječ je o iznimno raskošnoj scenskoj sintezi suvremenih vizualnih rješenja i srednjovjekovnih prikazanja, živih prizora iz Isusovog života i živih obrada istih tema sa slika svjetskih poznatih autora od renesanse do 19. stoljeća (Caravaggio, Rubens, van Honthorst, Ciseri) te monologa pripovjednog stila i kratkih dijaloških dionica. Ona prati kronološki Isusov život: od rođenja i djetinjstva, preko izbora apostola i početka javnog djelovanja do ulaska u Jeruzalem, Posljednje večere, Judine prodaje Isusa, suđenja pred Pilatom te konačnog razapinjanja na križ i uskrsnuća.

Predstava je nastala po istoimenom djelu Halila Džubrana, libanonsko-američkog pjesnika, slikara i filozofa. Bio je pripadnik Maronitske crkve koja je dio tzv. Istočne Katoličke crkve, a pisao je na arapskom i engleskom jeziku. Najviše ga je zanimala kršćanska i islamska filozofija i teologija, koje su ga oblikovale i imale snažan utjecaj na njegovo stvaralaštvo. Redatelj predstave je Robert Pehar,  a u predstavi igraju:  Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Dražen Pavlović, Robert Pehar, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Anja Kraljević, Iva Šimić, Velimir Pšeničnik Njirić, Ana Ljubić, Ivan Prskalo, Filip Lukenda, Zorislav Galić i Branko Kuzmanović. Pomoćnica redatelja i osoba zadužena za koreografiju je Jelena Kordić Kuret, a tekst je prilagodio i dramaturški obradio Dragan Komadina. Autor glazbe je Gabrijel Prusina, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a scenografiju potpisuje Vesna Režić.

Foto: PR HNK Mostar / Iz predstave 

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, s popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere koje preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora. Rezervacija ulaznica moguća je porukom preko Facebook ili Instagram stranice HNK Mostar, odnosno pozivom na broj 036/446 024.

Sve izvedbe će biti odigrane u skladu s mjerama i naredbama Kriznog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta je ograničen!
 

Kopirati
Drag cursor here to close