Identitluk

Nova mostarska koprodukcijska predstava

Predstava ''Identitluk'' nastala je kao autorski projekt redateljice Tanje Oručević Miletić, dramaturga Dragana Komadine i glumačkog ansambla.
Kultura / Kazalište | 12. 12. 2019. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova koprodukcijska predstava ''Identitluk'', nastala u suradnji između Studija za izvedbene umjetnosti, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Narodnog pozorišta Mostar, premijerno će biti izvedena u srijedu, 18. prosinca u prostorijama HNK-a.

Drugo igranje predstave bit će upriličeno 20. prosinca u Narodnom pozorištu Mostar, a ulaz na ovu izvedbu je slobodan uz obavezno preuzimanje ulaznica na blagajni Narodnog pozorišta Mostar.

Foto: PR / Detalj iz koprodukcijske predstave Identitluk

Predstava ''Identitluk'' nastala je kao autorski projekt redateljice Tanje Oručević Miletić, dramaturga Dragana Komadine i glumačkog ansambla, a prema motivima zbirke eseja ''U ime identiteta'' libanonskog pisca Amina Maaloufa. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).

Predstava ''Identitluk'' ima cilj da, osim umjetničkog dojma, kod gledatelja izazove potrebu za razmišljanjem, istraživanjem i razgovorom koji bi ih trebao navesti na nove spoznaje i otvaranje prema drugom i drugačijem.

Foto: PR / Detalj iz koprodukcijske predstave Identitluk

Nakon izvođenja u Mostaru, ''Identitluk'' će u narednoj godini gostovati u 19 bh. gradova s ciljem da što više građana pogleda ovu predstavu koja problematizira iznimno kompleksnu i delikatnu temu. Ulaz na svako izvođenje će biti besplatan uz prethodnu najavu dolaska.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Amela Kreso i Fatima Kazazić Obad iz Narodnog pozorišta Mostar; Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar te gostujući glumci Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Kopirati
Drag cursor here to close