Ulaznice u prodaji

Je li bolje živjeti „preko veze“ ili je to bez veze

Četiri jake žene, svaka sa svojim demonima i problemima, koje izlaze na kraj sa surovošću života najbolje što znaju – uz pomoć drugih i preko poznanstava.
Kultura / Kazalište | 15. 04. 2019. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hit predstava ''Preko veze''  u koprodukciji kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva gostuje u četvrtak, 23. svibnja 2019. u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati.
S obzirom na to da se radi o koprodukciji dva kazališta, glumice Mila Elegović, Ana Begić, Linda Begonja i Ana Maras Harmander  izmjenjuju se pa možete gledati "Cabaret preko veze"  i s drugom glumačkom postavom Ecija Ojdanić, Jelena Miholjević i Mirela Videk Hranjec.

Četiri jake žene, svaka sa svojim demonima i problemima, koje izlaze na kraj sa surovošću života najbolje što znaju – uz pomoć drugih i preko poznanstava.

Svi se stalno bune da je u našoj zemlji sve moguće isključivo ''preko veze'', ali u isto vrijeme, ti isti koji prigovaraju takvom kretanju kroz sustav, ''povući će veze'' za bržim i efikasnijim ostvarivanjem svojih potreba ili ambicija. Preko reda i redoslijeda žurimo i laktamo se kroz životne hodnike zaboravljajući zakon nad zakonima koji kaže - ono što nam pripada, to nam nitko ne može oduzeti, a ono što nam ne pripada, to nam nitko ne može dati!

U ovom našem cabaretu pratimo bizarne priče četiri žene iz Zagreba (jedna od njih je gradonačelnica) koje su se ''preko veze'' našle tamo gdje im nije bilo mjesto. A kada su dobile sve što su htjele, pukle su ko petarda i shvatile da nemaju ništa. Ovo je, zapravo stand up cabaret o četiri živčana sloma koja su naše protagonistice dovele do katarzičnog zaključka da je život 'preko veze' – bezveze.

Odlika koja ovu predstavu doista izdvaja iz mora drugih kazališnih komada koji se bave analizom društva, jest to što ''Cabaret preko veze'' ne moralizira poantu priče, već taj zadatak u potpunosti prepušta publici. Ako želite osuđivati, osudite, ako želite suosjećati, suosjećajte. Ono što sigurno neće moći izbjeći jest – smijati se.

Kako izgleda stvarnost kada se zaposlite preko veze  i nađete se u svijetu zavrzlama. Hoće li vam to olakšati život ili ga dodatno zakomplicirati , možete saznati ako kupite ulaznice za predstavu, na blagajni u Kosači, svaki radni dan, od 13 do 20 sati. Kontakt broj zainformacije je 063/940-584.

Kopirati
Drag cursor here to close