U petak

Hotel Plaza pred mostarskom publikom

Predstava „Hotel Plaza“ sa Admirom Glamočakom, Jasnom Žalicom i mostarskim glumcima u petak u NPM
Kultura / Kazalište | 22. 10. 2018. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Hotel Plaza
Foto: PR / Hotel Plaza

Predstava „Hotel Plaza“na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar jeu petak 26.10 s početkom u 20 sati. Predstavu je, po tekstu američkog dramatičara Neila Simona, režirao Admir Glamočak, koji igra u ovoj predstavi zajedno s Jasnom Žalicom, i članovima ansambla Narodnog pozorišta Mostar.

Radnja predstave je smještena u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi.Predstava o ljubavi, snovima, braku, usamljenosti, otuđenosti, sreći, ostvarenim i neostvarenim željama, a sve to na duhovit i uzbudljiv način. Priča u kojoj se svi možemo prepoznati i koja navodi na razmišljanje. Jesmo ostvarili i postigli sve što smo željeli u svom životu? Jesmo li pronašli srodnu dušu? Da li je to istinska i prava ljubav? Jesmo li sretni?
Dođite i otkrijte u predstavi koja iznova osvaja srca publike!

U predstavi igraju: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević.Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

“U vrijeme teatara velikih koncepata, teatra koji se obračunava s aktualnim političkim trenutkom, naš izbor teksta jeste komedija 'Hotel Plaza' izvrsnog dramatičara Neila Simona s tri priče o ljubavi iz raznih uglova, s ispitivanjem međuljudskih odnosa na komičan način, i to tamo u nekom New Yorku, što nam se čini kao pravi pogodak u izboru za izuzetnu mostarsku publiku. Vođeni činjenicom da teatar treba i da zabavi, da pomogne pobjeći iz svakodnevice i ličnih problema, ipak znamo da ćemo u bar jednoj od tri priče prepoznati sebe ili osobu pored sebe”, zapisao je o predstavi redatelj Admir Glamočak.

Cijena ulaznice za predstavu “Hotel Plazu” je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i penzionere.

ULAZNICE

Ulaznice za programe u Narodnom pozorištu Mostar možete kupiti na blagajni Pozorišta svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close