Život na daskama

HNK ''Mostar'': Redateljica ''uskočila'' u predstavu umjesto glumice

u gradu na Neretvi odigrano je specijalno izdanje predstave ''Identitluk'', u kojoj je umjesto glavne glumice, koja se razboljela, uskočila redateljica predstave Tanja Miletić Oručević.
Kultura / Kazalište | 23. 01. 2020. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Situacija koja se rijetko viđa na kazališnim daskama dogodila se u HNK ''Mostar''.

Naime, u gradu na Neretvi odigrano je specijalno izdanje predstave ''Identitluk'', u kojoj je umjesto glavne glumice, koja se razboljela, uskočila redateljica predstave Tanja Miletić Oručević.

''Previše je bilo razloga zbog kojih nismo mogli otkazati predstavu i razočarati publiku. Bio je ogroman interes publike, imali smo i goste koji su došli izdaleka samo da bi pogledali ovaj, usudimo se reći, kazališni hit'', poručili su iz HNK ''Mostar''.

Uz video dijela predstave napisali su: ''ogledajte kako se naša Tanja snašla u raznim dramskim izazovima, spasila situaciju te kako ju je publika na kraju nagradila. Čestitke Tanji od srca, a našoj Mimi želimo da što prije ozdravi''.

Inače, radi se o autorskom projektu redateljice Tanje Miletić Oručević, dramaturga Dragana Komadine i glumaca koji su smišljeno došli na ideju sudara identiteta na jednom seminaru na kojemu je polazišna točka čitanje Maaloufovog eseja.

Predstava je rađena pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i ideja da se teatar bavi ovim pitanjem je potekla upravo od njih.

U predstavi glume: Ajla Hamzić, Amela Kreso i Fatima Kazazić Obad iz NP Mostar; Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz HNK Mostar te gostujući glumci Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

Scenografiju i kostimografiju radi Sabina Trnka, a autor glazbe je Husein Oručević.

Kopirati
Drag cursor here to close